AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Ποιος είναι ο Στράτος; - Κοινή Λύση

Αν δεχθούμε ότι κάθε έννοια έχει τουλάχιστον δύο πλευρές, μπορούμε να πούμε ότι και η έννοια "Ποιος είναι ο Στράτος;" έχει και αυτή δύο πλευρές! Την πρώτη πλευρά την "παραμυθένια", σας την παρουσίασα στην σελίδα Ποιος είναι ο Στράτος; - Γεια σας! Τώρα σειρά έχει η...

Ωμή Πραγματικότητα

Είναι πράγματι πολύ δύσκολο (από οικονομική άποψη, η οποία έχει επίδραση και δημιουργεί αναταράξεις στην ισορροπία μιας οικογένειας), να φθάνεις στην ηλικία των 50 ετών και να είσαι παντρεμένος με ένα παιδί. Με δύο - τρία δάνεια, (σπίτι, αυτοκίνητο, καταναλωτικό), πιστωτικές κάρτες κ.α. Χωρίς σταθερή δουλειά.

  • Άλλες υποχρεώσεις; Ατελείωτες!
  • Σύνταξη; Τι είναι αυτό; Άγνωστη λέξη. Την έχεις ξεγράψει!

Η μόνη σου παρηγοριά είναι η σύζυγος και το παιδί σου.

Ποιος είναι ο Στράτος; - Πριν...

Αν ήσουν ανύπαντρος και χωρίς παιδί, ίσως να ήταν ευκολότερα τα πράγματα. Βέβαια και σ' αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο πλευρές, που κάποια στιγμή ίσως να τις αναλύσουμε. Αλλά και πάλι δεν "φοβάσαι" τόσο πολύ τον εαυτό σου. Άλλωστε έχεις και δύο ψυχές να προστατεύσεις, δύο αγαπημένα πρόσωπα. Και παίρνεις κουράγιο. Ως εδώ όλα καλά. Αλλά κάτι πρέπει να κάνεις. Τι πρέπει να κάνεις;

Ποιος είναι ο Στράτος; - Κοινή Λύση

Μα φυσικά να ερευνήσεις τα προβλήματά σου και να δώσεις λύσεις! Και αν είναι δυνατόν, να βρεις μία λύση κοινή που θα θεραπεύσει δύο προβλήματα μαζί ή ακόμη καλύτερα τρία ή τέσσερα... Βέβαια αν βρεις κάποια κοινή εφικτή λύση για όλα σου τα προβλήματα, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Εγώ, ο Στράτος, βρισκόμουν σ' αυτήν την κατάσταση και επειδή συμφωνώ με την παραπάνω προσέγγιση του θέματος, δοκίμασα πρακτικά πολλές λύσεις. Άλλες απέτυχαν, άλλες δεν απέδωσαν, άλλες δεν... και μπορώ να πω ότι απέκτησα κάποια σχετική εμπειρία. Τελικά, κατέληξα, σε μια κοινή λύση για όλα τα οικονομικά προβλήματα μου συγχρόνως.

"Να παράγω έργο με προστιθέμενη αξία, ώστε να ικανοποιώ και αυτούς που θα αγοράσουν αυτό το έργο και εμένα".

Ναι αλλά, τι έργο ή ποίο προϊόν; Επειδή δε, πάντα ήμουν καλλιτεχνική φύση (ή μήπως όχι;), αποφάσισα να παράγω πνευματικό έργο, γιατί αυτό έχει την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Είναι τα πνευματικά δικαιώματα που λέμε. Οι τραγουδιστές, οι συνθέτες, οι στιχουργοί, οι συγγραφείς και κάποιοι λίγοι άλλοι ακόμη, παίρνουν πνευματικά δικαιώματα.

Ποιος είναι ο Στράτος; - Επιχειρηματική Ευκαιρία

Βέβαια, ήξερα ότι έβαζα μακροπρόθεσμους στόχους και ότι είχα πολλή δουλειά να κάνω, γι' αυτό πέρασα αμέσως στην δράση. Άρχισα να γράφω μια φανταστική ιστορία με τίτλο "Ο Τομάτας", που δεν ξέρω σίγουρα πότε θα τελειώσει, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, κάποτε σίγουρα! Άλλωστε, αυτό το ιδίωμα έχουν τα έργα τέχνης. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος που αρχίζουν και που τελειώνουν.

Είναι απεικονίσεις του απείρου! Εκεί που λες ότι το κατάλαβες, κάποια λεπτομέρεια που την συλλαμβάνει η άκρη του ματιού σου, πυροδοτεί την φαντασία σου και αρχίζεις άλλο ταξίδι! Συγχρόνως, έκανα έρευνα για να συλλέξω πληροφορίες σχετικά με τον στόχο μου, δηλ. την εφαρμογή μιας κοινής εφικτής λύσης, για όλα τα προβλήματά μου. Ώσπου, ο Κώστας, ο φίλος μου, με ενημέρωσε για αυτήν την εταιρεία.

Ποιος είναι ο Στράτος; - Πνευματικά Δικαιώματα

Πήγα λοιπόν σε μια παρουσίαση γνωριμίας στην Θεσσαλονίκη, και εκεί ανάμεσα στα άλλα υπέροχα που άκουσα ήταν και αυτό:

Η συνεργασία με αυτήν την εταιρεία εμπίπτει στον νόμο για τα
πνευματικά δικαιώματα.

Δηλ., από κάποιο συγκεκριμένο έργο που παράγεις κάποια δεδομένη στιγμή, συνεχίζεις να πληρώνεσαι μέχρι να αποχαιρετήσεις αυτόν τον μάταιο κόσμο! Μετά αυτά τα δικαιώματά σου, περνούν στους κληρονόμους σου! Αμέσως κατάλαβα ότι είχα βρει την κοινή εφικτή λύση για όλα μου τα προβλήματα!

Είχα βρει τις πληροφορίες που χρειαζόμουν! Για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρώτα πρέπει να ξέρεις ποιο είναι αυτό το πρόβλημα, δεύτερον να συγκεντρώσεις τις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να το λύσεις και τρίτον να εφαρμόσεις αυτές τις πληροφορίες. Τώρα και εγώ έπρεπε να περάσω στην εφαρμογή, δηλ. στην δράση!

Ποιος είναι ο Στράτος; - Δράση

Η κυριότερη ασχολία ενός συνεργάτη αυτής της εταιρείας είναι να πληροφορήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τα υπέροχα προϊόντα της και για το μοναδικό σύστημα αμοιβών των συνεργατών της. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνει κάποιος αυτό. Ο ένας είναι ο παραδοσιακός, αρχίζοντας από την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους, τούς γνωστούς, τους άγνωστους και γενικά με τον κάθε ένα με τον οποίο έρχεται σε επαφή.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, αν και γενιές ολόκληρες συνεργατών τον ακολουθούν μέχρι και σήμερα, δεν μπορείς να ξέρεις αν πραγματικά αυτός στον οποίο μεταφέρεις την πληροφορία, ότι δηλ. μπορεί κάποιος να επενδύσει τα έξοδά του και σε κάποιο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει ένα σταθερό και υπέρ-ικανοποιητικό εισόδημα, πράγματι ενδιαφέρεται για αυτήν. Και έχεις πρόσβαση μόνο σε ένα, δύο ή κάποιες φορές λίγο περισσότερα άτομα.

Ποιος είναι ο Στράτος; - Διαδίκτυο

Πώς μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση σε πάρα πολλούς ανθρώπους ταυτοχρόνως και το κυριότερο να ξέρει ότι αυτά που θα πει ενδιαφέρουν αυτούς που τον ακούνε; (ή τον διαβάζουνε;) Μα φυσικά με το Διαδίκτυο. Και πιο συγκεκριμένα δημιουργώντας έναν ιστότοπο με όλες τις πληροφορίες μαζεμένες και προσιτές σε όλους αυτούς που τις αναζητούν 24 ώρες το 24ωρο!

Βέβαια, εγώ είχα πολύ μικρή πείρα από υπολογιστές και καθόλου από κατασκευή ιστοτόπων και μάλιστα κερδοφόρων. Σίγουρα όμως, αν είσαι μαγνητισμένος από την επιθυμία να πετύχεις, ελκύεις τα μέσα και τον κατάλληλο τρόπο, όπως ο μαγνήτης τα σίδερα, αρκεί να βρίσκεται σε περιβάλλον που έχει σίδερα. Και στην περίπτωσή μου το περιβάλλον αυτό είναι το Διαδίκτυο.

Έτσι λοιπόν, ανακάλυψα μια εταιρεία από τον Καναδά την SiteSell η οποία διακινεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν, το Site Build It! - SBI! με το οποίο μπορεί κανείς να κατασκευάσει κερδοφόρο ιστότοπο από το μηδέν! Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος στην κατασκευή ιστοσελίδων. Αρκεί να ξέρεις τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή! Το SBI! σε καθοδηγεί βήμα - βήμα και σε διορθώνει αν χρειαστεί!

Το SBI! παρέχει, όχι μόνον τα εργαλεία, την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που χρειάζεται κάποιος για να κατασκευάσει ένα ιστότοπο, αλλά και την φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθήσει για να είναι κερδοφόρος αυτός ο ιστότοπος. Ποια είναι αυτή;

- Να είσαι αληθινός!

Έχω "βαρεθεί" να διαβάζω στις δημοσιεύσεις που κάνει στο SBI! Forum ο Dr Ken Evoy ο ιδρυτής της SiteSell να λέει:

- "Keep it real"

Και αυτό πιστεύω και εγώ! Και κλείνοντας κάτι τελευταίο:

- Να είστε αληθινοί!

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments