AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Λεμφική Κυκλοφορία Και Αλόη Βέρα

από lymphcirc

Η αλόη βέρα διαδραματίζει κάποιο ρόλο στη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας; ...

... Μπορεί ο χυμός αλόης βέρα να καταναλώνονται από ασθενείς με λεμφοίδημα για μια καλύτερη ζωή; ... παρακαλώ να μ' ενημερώσετε.

Λεμφική Κυκλοφορία

Λεμφική Κυκλοφορία

Απάντηση του Στράτου:

Γεια σας lymphcirc, ευχαριστώ για την ερώτηση.

Λεμφική Κυκλοφορία

Τα τριχοειδή αγγεία προμηθεύουν όλα τα μέρη του σώματός μας με το αίμα που φτάνει ως αρτηριακό και φεύγει ως λέμφος. Η λέμφος είναι ένα υδαρές υδατώδες υγρό που αποτελείται από λεμφοκύτταρα, ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων.

Η λέμφος συλλέγει και αποβάλλει όλα τις ανεπιθύμητες και επιβλαβείς ουσίες, όπως νεκρά βακτήρια, συντρίμμια κυττάρων --στην συσσώρευση των οποίων οφείλονται οι βλάβες των ιστών--, λιπαρά οξέα καθώς και διάμεσο υγρό από όργανα και ιστούς.

Ταυτόχρονα μεταφέρει λευκά αιμοσφαίρια και άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος εκεί όπου βρίσκονται τα επιβλαβή κύτταρα, έτσι ώστε να μπορούν να καταστραφούν.

Η λεμφική κυκλοφορία είναι η διαδικασία με την οποία το λεμφικό σύστημα κυκλοφορεί ένα διαφανές υγρό που ονομάζεται λέμφος σε όλο το σώμα, αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση: προς την καρδιά.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός δικτύου αγγείων και αδένων:

  • των Λεμφαγγείων ή Λεμφικών Αγγείων και
  • των Λεμφαδένων

Λεμφαγγεία ή Λεμφικά Αγγεία

Αυτά είναι παρόμοια με τα αιμοφόρα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος της καρδιάς. Δύο λεμφαγγεία όταν ενώνονται γίνονται μεγαλύτερα και αναπτύσσουν αγωγούς, όπως οι αγωγοί του μείζονα και ελάσσονα θωρακικού πόρου.

Λεμφαγγεία ή Λεμφικά Αγγεία

Λεμφαγγεία
ή Λεμφικά Αγγεία
Λεμφαδένες

Λεμφαδένες

Αυτά είναι παρόμοια με τα αιμοφόρα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος της καρδιάς. Δύο λεμφαγγεία όταν ενώνονται γίνονται μεγαλύτερα και αναπτύσσουν αγωγούς, όπως οι αγωγοί του μείζονα και ελάσσονα θωρακικού πόρου.

Λεμφαδένες

Οι λεμφαδένες βρίσκονται μέσα στα λεμφικά αγγεία του σώματος και λειτουργούν ως παγίδες ή ως φίλτρα για προσμίξεις και επιβλαβείς ουσίες.

Επίσης, είναι ο τόπος όπου παράγονται και πολλαπλασιάζονται τα λεμφικά κύτταρα όπως Τ-λεμφοκύτταρα και Β-λεμφοκύτταρα, τα οποία έχουν την ιδιότητα της καταστροφής των κυττάρων των ξένων υλών και είναι υπεύθυνα για την κυτταρική ανοσία.

Λειτουργία της Λεμφικής Κυκλοφορίας

Καθώς η λεμφική κυκλοφορία είναι ένα ανοιχτό σύστημα που δεν έχει αντλία εν αντιθέσει με το κυκλοφορικό σύστημα της καρδιάς, η λεμφική κυκλοφορία είναι πολύ αργή και όχι συνεχής.

Ο κυριότερος μηχανισμός κίνησης της λέμφου είναι οι συσπάσεις των σκελετικών μυών, οι οποίοι βοηθούν τις συσπάσεις των τοιχωμάτων των λεμφαγγείων.

Με αυτόν τον τρόπο το λεμφικό υγρό παροχετεύεται αποτελεσματικά. Η διέγερση των μυών πρέπει να αρχίζει από τις γάμπες στη συνέχεια τους μηρούς, κατόπιν τους γλουτούς και τελευταία τους θωρακικούς μύες.

Η καλή αρτηριακή κυκλοφορία του αίματος φαίνεται επίσης να βοηθά την λεμφική κυκλοφορία καθώς συμβάλει στην μυϊκές συσπάσεις.

Επιτάχυνση της Λεμφικής Κυκλοφορίας με Αλόη Βέρα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να επιταχύνουμε την ταχύτητα της λεμφικής κυκλοφορίας είναι να επαλείψουμε με Θερμαντική Κρέµα Αλόης και να κάνουμε μασάζ στις γάμπες, στους μηρούς, στους γλουτούς και στον θώρακα δύο φορές την ημέρα.

Η Θερμαντική Κρέµα Αλόης θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα προθερμάνει και προετοιμάσει τους μύες για συσπάσεις. Καθημερινή εφαρμογή και μασάζ επί δέκα ημέρες θα δώσει σημαντική ώθηση στην ταχύτητα της λεμφικής κυκλοφορίας. Ωστόσο, πριν κάνετε εφαρμογή και μασάζ, συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό.

Λεμφοίδημα

Το λεμφοίδημα είναι κάθε οίδημα (πρήξιμο) στα άνω ή κάτω άκρα του ανθρώπινου σώματος που οφείλεται σε δυσλειτουργία - ανεπάρκεια των λεμφαγγείων. Η λέμφος, οδεύοντας προς την καρδιά από τοποθεσίες από όλο το σώμα, συλλέγει διάμεσο υγρό, το υγρό που συσσωρεύεται στο εξωτερικό των μεμβρανών των κυττάρων.

Όταν η λεμφική κυκλοφορία είναι περιορισμένη, οι λεμφαδένες δεν μπορούν να αφαιρέσουν το διάμεσο υγρό αρκετά γρήγορα, και η επακόλουθη συσσώρευση υπερβολικών υγρών προκαλεί οίδημα ή πρήξιμο.

Λεμφοίδημα και Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, και αντιϊικές ιδιότητες, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες και τα επιβλαβή μικρόβια φυσικά. Η αλόη δεν είναι μόνο ένα τρόφιμο φυσικού καθαρισμού, αλλά επίσης ενθαρρύνει, ενισχύει και αυξάνει την λεμφική κυκλοφορία, τονώνοντας έτσι την παραγωγή αντισωμάτων, ώστε το σώμα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από μια λοίμωξη.

Γι' αυτό, ο αγνός χυμός αλόης βέρα είναι ιδανικός για άτομα που πάσχουν από λεμφοίδημα, οι οποίοι είναι σχεδόν αδύνατο να ιαθούν χωρίς ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Για τοπική αντιμετώπιση αλείψτε με αγνό ζελέ αλόης βέρα δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, μασχάλη, βουβωνική χώρα, λαιμό, μαστούς κλπ.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments