AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Πως Να Θεραπευτώ Από Την Λεύκη;

από Κώστας, Κύπρος

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την αλόη βέρα για να θεραπευτώ από την λεύκη; ...

... Χαίρεται από Κύπρο. Εγώ από 8 χρονών παρουσίασα άσπρες κηλίδες που δεν ήξερα τι ήταν. Μετά από πολλές επισκέψεις σε γιατρούς έμαθα πως είναι λεύκη. Βρήκα κάποιο γιατρό από το Λίβανο, μου έδωσε κάτι βότανα και είδα πάρα πολλή διαφορά στην αρχή.

Λεύκη στα Χέρια, Γόνατα, Πόδια

Λεύκη στα Χέρια, Γόνατα, Πόδια

Μετά προχωρούσα σιγά σιγά και τα σταμάτησα τελείως, και άρχισα μια θεραπεία στο νοσοκομείο που διήρκεσε 4 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα είμαι 21 και δεν ξέρω τι να κάνω, όλο μου το κορμί έχει γεμίσει πάλι, θέλω βοήθεια αν μπορείτε.

Απάντηση του Στράτου:

Γεια σου Κώστα, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Η λεύκη δεν είναι μια σοβαρή ασθένεια με την έννοια ότι κινδυνεύει η ζωή σου από αυτήν, αλλά παρ' όλα αυτά τα συμπτώματά της, είναι αντιαισθητικά και ειδικά για κάποιον νέο άνθρωπο.

Κώστα, δεν είμαι γιατρός και η γνώμη μου στηρίζεται σε εμπειρίες και στην βιβλιογραφία. Το "εμπειρικό μου ένστικτο" μου υποδεικνύει ότι η λεύκη εκτός από ασθένεια του σώματος, είναι λίγο και κόλλημα του μυαλού.

Δηλαδή, όσο δεν είναι πρώτο θέμα των προτεραιοτήτων της σκέψης μου η λεύκη, αυτή κατά κάποιον τρόπο ελαττώνεται. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, αλλά εγώ προσωπικά το έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου.

Ναι, είχα λεύκη στα χέρια και εγώ. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι μπορούσα να ζήσω χωρίς να την σκέφτομαι καθόλου. Ε, δεν πίστευα στα μάτια μου σ' ένα - δύο μήνες όταν μια μέρα μου ήρθε στο μυαλό το πρόβλημα μου με την λεύκη και έψαξα στα χέρια μου να δω τα άσπρα σημάδια, αλλά σημάδια δεν υπήρχαν!

Βέβαια, επάλειφα με αλόη βέρα τζελ τα σημάδια και έπινα/πίνω χυμό αλόης, και έχω διαπιστώσει ότι όσο συνεχίζω να τα χρησιμοποιώ, τα σημάδια της λεύκης συρρικνώνονται και γίνονται σχεδόν αόρατα σε μένα και μάλλον τελείως αόρατα για αυτούς που δεν με βλέπουν κάθε μέρα.

Τι είναι η Λεύκη;

Η λεύκη είναι μια σχετικά σπάνια εκφυλιστική νόσος του δέρματος, γνωστή και ως λευκοδερμία ή/και λευκοπάθεια, κατά την οποία τα μελανοκύτταρα τα οποία παράγουν την μελανίνη και είναι υπεύθυνα για το χρώμα του δέρματος εκφυλίζονται και καταστρέφονται, και έτσι χάνεται η μελάγχρωση από ορισμένα τμήματα του δέρματος.

Πως Εκδηλώνεται και Που Εμφανίζεται η Λεύκη;

Τα σημεία που εμφανίζεται η λεύκη είναι εκείνα στα οποία δεν υπάρχει παραγωγή μελανίνης και εκδηλώνεται με αποχρωματισμό αποσπασματικών τμημάτων του σώματος τα οποία γίνονται λευκά. Αυτά τα σημεία είναι διάσπαρτα στο σώμα και βρίσκονται στο πρόσωπο, στα βλέφαρα, στην μύτη, στον λαιμό, στα χέρια, στις μασχάλες, στους αγκώνες, στην βουβωνική χώρα, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια, στα γόνατα, σε περιοχές που έχουν υποστεί τραυματισμό και αλλού.

Αίτια της λεύκης

Μία από τις ασθένειες της οποίας τα ακριβή αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί είναι και η λεύκη. Από τα πιθανότερα αίτια πάντως είναι μια δυσλειτουργία της ομοιόστασης.

Τι είναι η Ομοιόσταση;

Η ομοιόσταση είναι μια σύνθετη λειτουργία του οργανισμού κατά την οποία όργανα - υποδοχείς και ανιχνευτές μεταβολής διαφόρων τιμών του σώματος (όπως η τιμή της θερμοκρασίας του σώματος, της οξύτητας του αίματος, της συγκέντρωσης γλυκόζης και αλάτων στο αίμα, της ποσότητας οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στους ιστούς), μεταβιβάζουν σήματα στον εγκέφαλο, και στην συνέχεια ο εγκέφαλος, αν χρειάζεται, δίνει εντολές για την κατάλληλη ρύθμιση αυτών των τιμών.

Οι μηχανισμοί τους οποίους χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να ρυθμίσει τις τιμές, ονομάζονται ομοιοστατικοί μηχανισμοί, είναι πολύ περίπλοκοι και απαιτούν τέλειο συντονισμό για να λειτουργήσουν. Οποιοσδήποτε αποσυντονισμός οδηγεί σε δυσλειτουργία του συστήματος.

Διαταραχή του ανοσολογικού συστήματος

Μια τέτοια δυσλειτουργία επιφέρει διαταραχή του ανοσολογικού συστήματος, δηλαδή του εσωτερικού μηχανισμού άμυνας του οργανισμού μας. Το διαταραγμένο ανοσολογικό μας αναγνωρίζει λανθασμένα ως επικίνδυνα τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη και παράγει αντισώματα εναντίον τους. Τα αντισώματα αυτά εξουδετερώνουν και καταστρέφουν τα μελανοκύτταρα και έτσι προκαλούνται τα λευκά σημάδια και οι κηλίδες της λεύκης.

Άλλα Αίτια

Η λεύκη μερικές φορές μπορεί να είναι και κληρονομική. Επίσης το άγχος, το στρες και το κουρασμένο νευρικό σύστημα, το τοξινωμένο πεπτικό σύστημα - ήπαρ - νεφρά, είναι κάποια άλλα πιθανά αίτια.

Θεραπεία της Λεύκης

Για την λεύκη μέχρι σήμερα δεν υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία. Παρ' όλα αυτά, αν η γενικότερη κατάσταση του οργανισμού μας είναι από καλή έως άριστη, έχουμε λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούμε από την λεύκη και περισσότερες πιθανότητες ίσως και να θεραπευτούμε. Άλλωστε όλες οι αρρώστιες είναι μηνύματα ότι κάποιες ελλείψεις σε σημαντικές θρεπτικές ουσίες έχουμε, ή ότι έχουμε υπέρ τοξινωθεί.

Αποτοξίνωση - Διατροφή

Aloe Vera Gelly

Aloe Vera Gelly

Ο καθαρισμός των εσωτερικών οργάνων του σώματός μας, η αποτοξίνωση του οργανισμού, η υγιεινή διατροφή, η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, ταχινιού, όπως και η όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ, καφέ, τσαγιού, ζάχαρης, τροφίμων και αναψυκτικών σε κονσέρβες και αλουμινένια κουτάκια, θα ελευθερώσει τον οργανισμό μας από τοξίνες και από την μέριμνα για την αντιμετώπιση βλαβερών ουσιών και θα του επιτρέψει να λειτουργήσει φυσιολογικά, να συντονίσει αρρυθμίες, αποκαθιστώντας δυσλειτουργίες.

Αλόη Βέρα για την Λεύκη

Εδώ είναι που η Αλόη Βέρα "παίζει στο γήπεδό της χωρίς αντίπαλο"! Η φυσική σύνθεση της Αλόης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, λιπίδια, φωσφολιπίδια και λιπαρά οξέα, ένα μείγμα των οποίων πιστεύεται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει την αναπαραγωγή των μελανοκυττάρων και την σύνθεση μελανίνης, και η ιδιότητα αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος που έχει η αλόη βέρα χάρις σε ένα ένζυµο που περιέχει την Βραδυκινίνη, η οποία υποκινεί την αναπαραγωγή νέων κυττάρων, την κάνουν ίσως την μοναδική φυσική αντιμετώπιση της λεύκης.

Χρήση της Αλόης για την Λεύκη

  • Κάθε πρωί, πλύνετε το πρόσωπό σας με υγροσάπουνο με αλόη.
  • Μετά απλώστε ζελέ αλόης στα σημεία που χρειάζεται και γύρω από αυτά, και αφήστε το να παραμείνει στο δέρμα για να απορροφηθεί. Εφαρμόστε για μια ακόμη φορά πριν πάτε για ύπνο, όπως επίσης και το μεσημέρι, αν σας βολεύει.
  • Επίσης η λήψη 50 ml χυμού αλόης βέρα σε δύο - τρεις δόσεις την ημέρα με άδειο στομάχι είναι απαραίτητη.

Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από κάποιο λογικό διάστημα καθημερινής και τακτικής χρήσης. Δηλαδή τα σημεία και οι κηλίδες της λεύκης δεν θα διακρίνονται πλέον και όσο εξακολουθούμε την χρήση πολύ πιθανόν να εξαφανιστούν τελείως.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives

Διαβάστε επίσης και άλλες απαντήσεις σχετικά με την:

Facebook Comments