AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Οδηγίες Κατανάλωσης Νωπής Αλόης Βέρα

από Καίτη, Χαλκίδα

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Επειδή η γιαγιά μου έχει φυτό αλόης, είναι ασφαλές να τρώω το ζελέ από τα φύλλα του;

Αν ναι, υπάρχει ενδεικνυόμενη ποσότητα;
Τέλος, μπορώ να εφαρμόζω το ανοιγμένο φύλλο τοπικά στο δέρμα μου;
Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση του Στράτου:

Φυτό Αλόη Βέρα

Φυτό Αλόη Βέρα

Γεια σου Καίτη, εγώ σ' ευχαριστώ για την ερώτησή σου γιατί είναι η πρώτη ερώτηση από την Ελλάδα και αυτό έχει την αξία του!

Έχω απαντήσει στα Αγγλικά σε αντίστοιχη ερώτηση ενός ανώνυμου επισκέπτη της AloeveraChangeslives, την How and when to use Aloe Vera? Η ακριβής ερώτησή του ήταν η εξής:

"Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και ο χρόνος της ημέρας για να πιω ή να φάω νωπή Αλόη Βέρα;"

Όπως καταλαβαίνεις είναι σχεδόν ίδια με τη δική σου ερώτηση και γι' αυτό την απάντησή μου στην ερώτησή σου θα την έχω ως την Ελληνική έκδοση της "How And When To Use Aloe Vera?" και αντιστρόφως.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Η Εφαρμογή της Γνώσης Είναι Δύναμη!

Καίτη, η γιαγιά σου όπως και όλες οι γιαγιάδες, δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν συνεχώς με τις γνώσεις τους γύρω από τα φυτά και τα βότανα και όχι μόνο αυτά. Και βεβαίως επειδή η γνώση από μόνη της δεν είναι δύναμη, - η εφαρμογή της γνώσης είναι δύναμη -, οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας εφάρμοζαν και εφαρμόζουν αυτή τη γνώση τους.

Διατηρούν κάποια βότανα - φυτά στο σπίτι, είτε για συνεχή χρήση ή για κάποια συγκεκριμένη, παροδική ή και έκτακτη χρήση. Και αυτό τους δίνει "δύναμη". Ποια "δύναμη"; Ενδεχομένως αυτή την "δύναμη" που αφαιρεί από τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, λόγω των αραιότερων επισκέψεων.

Είναι Ασφαλές να Τρώω το Ζελέ από τα Φύλλα του Φυτού;

Ναι, είναι ασφαλές να τρώμε το ζελέ από τα φύλλα φυτού αλόης. Δεν ξέρω ποια ποικιλία αλόης έχει η γιαγιά, αλλά τα φυτά της ποικιλίας Aloe barbadensis Miller είναι αυτά που έχουν τα πιο ωφέλιμα συστατικά για τον άνθρωπο. Αυτά τα φυτά πρέπει να είναι ηλικίας 4-5 ετών, έτσι ώστε να είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή.

Μόνο από τα ώριμα φυτά συλλέγουμε το εσωτερικό ζελέ Τα νεαρότερα - ανώριμα φυτά δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη και δεν είναι καλό για την ανάπτυξή τους να κόβουμε τα φύλλα τους, για να πάρουμε το ανέτοιμο ζελέ τους.

Άνθη Αλόης Βέρα

Άνθη Αλόης Βέρα

Από ένα ώριμο φυτό λοιπόν, κόβουμε προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι από ένα εξωτερικό φύλλο του φυτού όσο θέλουμε, αφαιρούμε το εξωτερικό φλοιό του φύλλου και καταναλώνουμε το εσωτερικό ζελέ όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οπωσδήποτε, αν δεν καταναλώσουμε αμέσως όλη τη ποσότητα του ζελέ, θα πρέπει να διατηρήσουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο. Γιατί αν το ζελέ αλόης βέρα παραμείνει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μαυρίζει σαν τις φέτες του μήλου, δηλαδή, οξειδώνεται και χάνει όλη τη θρεπτική του αξία.

Μπορούμε να κόψουμε λίγο ζελέ, 10 - 20 γραμμάρια σε μικρά κομμάτια, να το ανακατέψουμε με άλλα κομμένα φρούτα, να προσθέσουμε μέλι και να φάμε ένα υγιεινό πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα ή/και δείπνο. Είτε μπορούμε να το κάνουμε χυμό και να το πιούμε.

Υπάρχει Ενδεικνυόμενη Ποσότητα Κατανάλωσης Νωπής Αλόης Βέρα;

Είμαι βέβαιος ότι, δύο δόσεις χυμού αλόης βέρα την ημέρα είναι αρκετές για καθημερινή χρήση. Μία το πρωί και η άλλη το βράδυ, τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας πριν τον ύπνο. Το πρωί, 20 λεπτά πριν από το πρωινό. Με αυτό το τρόπο δίνουμε χρόνο στο στομάχι μας να αναβολίσει την αλόη σε απλά οργανικά στοιχεία, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, κλπ.

Έτσι, όταν η τροφή αρχίσει να εισέρχεται, το στομάχι μας και το πεπτικό μας σύστημα να είναι ήδη "λαδωμένα" και "καλά συντονισμένα" και είναι σε θέση να ενεργήσουν αποδοτικά και αξιόπιστα. Επίσης, μια βασική ιδιότητα της αλόης βέρα είναι ότι καθαρίζει τις λάχνες του εντέρου. Έτσι, οι λάχνες είναι σε θέση να απορροφήσουν πιο πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να διατηρηθεί και πιο εύκολα.

Παράλληλα, η αλόη περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των σύνθετων τροφίμων σε απλούστερα συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, λίπη, κλπ. ενισχύοντας την καλή λειτουργία του στομάχου, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε όλο το πεπτικό μας σύστημα.

Πότε να Καταναλώσω Νωπή Αλόη Βέρα;

Έτσι λοιπόν, είναι καλό να πίνουμε χυμό αλόης βέρα ή να τρώμε ζελέ το πρωί, πριν πιούμε ή φάμε οτιδήποτε άλλο. Ακόμα καλύτερα είναι να περιμένουμε, πρώτα να εξυπηρετηθούμε και στην συνέχεια να πιούμε το χυμό και/ή να φάμε ζελέ. Το στομάχι και τα έντερά μας είναι κενά τότε και η αλόη μπορεί να είναι πιο επωφελής.

Πόσο Ζελέ Αλόης Βέρα να Καταναλώσω;

Δεν χρειάζεται να πίνουμε μεγάλες ποσότητες χυμού! 40 - 50 ml ανά δόση είναι αρκετά. Αν πιούμε περισσότερο, ο οργανισμός μας απλά δεν έχει αρκετό χρόνο για να απορροφήσει το επιπλέον ποσό της αλόης και τελικά το αποβάλει π.χ. με τα ούρα ή αλλιώς.

Φύλλα Αλόης Βέρα

Φύλλα Αλόης Βέρα

Ωστόσο, εάν αισθανθείτε την ανάγκη να πιείτε περισσότερο χυμό, μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις! Μπορείτε να πιείτε 40 με 50 ml χυμό αλόης, τρεις φορές την ημέρα, ή τέσσερις φορές σε σπάνιες περιπτώσεις.

Αυτό συμβαίνει, περιστασιακά, ίσως σε όλους εκείνους που πίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθημερινά αλόη. Ο εγκέφαλός μας με ένα "όχι πλήρης - θέλω περισσότερο» σήμα του, ανακοινώνει ότι χρειάζεται περισσότερη αλόη για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Νομίζω ότι, μετά από μια όχι-μακροχρόνια καθημερινή χρήση αλόης, ο οργανισμός μας "βελτιστοποιεί" τις δόσεις που χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας και μας ειδοποιεί ανάλογα με κάποιο τρόπο.

Μπορώ να Εφαρμόζω το Ανοιγμένο Φύλλο Τοπικά στο Δέρμα μου;

Το εσωτερικό ζελέ του φύλλου της αλόης μπορούμε να το εφαρμόζουμε άφοβα τοπικά στο δέρμα μας, καθώς είναι η καλύτερη, ολοκληρωμένη από την φύση ουσία, για τη περιποίηση του δέρματος. Όσο για το φύλλο, περιέχει σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από ότι το ζελέ, μια ουσία την αλλαντοΐνη, η οποία δρα ως καθαρτικό όταν καταπίνεται.

Γι΄αυτό υπάρχουν εταιρείες - παραγωγοί αλόης που χρησιμοποιούν μόνο το εσωτερικό ζελέ στα προϊόντα τους. Τον εξωτερικό φλοιό των φύλλων τον ανακυκλώνουν στις φυτείες σαν λίπασμα για τα φυτά. Δεν νομίζω πάντως να έχεις κάποιο πρόβλημα αν εφαρμόσεις το φλοιό του φύλλου στο δέρμα σου. Όπως και να 'χει, δοκίμασε πρώτα σε μια μικρή περιοχή και αν διαπιστώσεις ότι είναι εντάξει, συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments