AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Μπορώ Να Κάνω Θεραπεία Ρινικών Κόλπων
Με Αλόη Βέρα;

από τον Lucky, Δελχί, Ινδία

Μπορώ με αλόη βέρα να κάνω θεραπεία ρινικών κόλπων; Πάσχω από σοβαρό πρόβλημα των ρινικών κόλπων τα 4 τελευταία χρόνια.

Απάντηση του Στράτου:

Γεια σου Lucky, ευχαριστώ για την ερώτηση. Σήμερα, η ανθυγιεινή, μη ισορροπημένη διατροφή, η έλλειψη άσκησης και το άγχος της καθημερινότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνει πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις, φλεγμονές κ.α.

Ιγμορίτιδα

Ιγμορίτιδα

Είτε έχουμε μια ασθένεια ή όχι, είναι σημαντικό να εφοδιάζουμε το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ένα υγιές και με καλή λειτουργία ανοσοποιητικό σύστημα θα αναλάβει δράση ενάντια στους ιούς και τα βακτηρίδια, όπως επίσης και κατά των μολύνσεων των ρινικών κόλπων.

Η αλόη βέρα δεν αντιμετωπίζει άμεσα την αιτία της μόλυνσης των ρινικών κόλπων, αλλά ενισχύει την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και μας ανακουφίζει από τα συμπτώματα.

Αλλά να θυμάσαι ότι πάντα πρέπει πρώτα να συμβουλεύεσαι τον οικογενειακό σου γιατρό πριν χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε θεραπεία με βότανα.

Μόλυνση ρινικών κόλπων - Ιγμορίτιδα

Η Ιγμορίτιδα είναι ο ιατρικός όρος για τη μόλυνση των κόλπων. Η μόλυνση ή φλεγμονή των κόλπων συχνά θεωρείται ως συνέχεια της ρινικής λοίμωξης και χωρίζεται σε οξεία, υποξεία, χρόνια ή αλλεργικής μορφής.

Η Ιγμορίτιδα μπορεί να εμφανιστεί στο μέτωπο, στο εσωτερικό του μάγουλου και πίσω από τη μύτη στη γωνία του ματιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από μόλυνση των ρινικών κόλπων - ιγμορίτιδα, δεν ξέρουν τίποτα γι' αυτό.

Μόλυνση Ρινικών Κόλπων

Μόλυνση
Ρινικών Κόλπων

Η Ιγμορίτιδα συνήθως προκαλείται από ιογενείς ή βακτηριακές λοιμώξεις και αλλεργίες. Τα ιγμόρεια είναι κοιλότητες του κεφαλιού που γεμίζουν με αέρα, γύρω από τη μύτη.

Αυτές οι κοιλότητες συνδέονται με τη μύτη για ανταλλαγή αέρα και εκκρίσεων (βλέννα) και είναι επικαλυμμένες με τον ίδιο βλεννογόνο ιστό που καλύπτει το εσωτερικό της μύτης.

Κάθε εμπόδιο που εμποδίζει τη ροή των εκκρίσεων μεταξύ της μύτης και των παραρρινίων κόλπων τείνει να προκαλέσει μόλυνση των κόλπων.

Μια ιογενής λοίμωξη, βακτήρια ή ξένες εισπνεόμενες αλλεργιογόνες ουσίες όπως η σκόνη, τα σπόρια μούχλας, τρίχες ζώων, γύρη λουλουδιών, προκαλούν αλλεργίες που μπορούν να προκαλέσουν οίδημα του βλεννογόνου της μύτης και των ιγμόρειων το οποίο εμποδίζει την ροή μεταξύ της μύτης και των παραρρινίων κόλπων.

Αν αυτή η ροή είναι αποκλεισμένη, οι εκκρίσεις συσσωρεύονται, τα ιγμόρεια μολύνονται και ο παγιδευμένος αέρας στα ιγμόρεια πιέζει το οστεώδες τοίχωμα των ιγμόρειων, προκαλώντας πόνο και άλλα συμπτώματα. Η Ιγμορίτιδα δεν μπορεί να προληφθεί. Αλλά μπορούμε να αποτρέψουμε να γίνει μια χρόνια ιγμορίτιδα, ενισχύοντας την αντίσταση του οργανισμού μας με επαρκή και κατάλληλη διατροφή, ξεκούραση και τακτική άσκηση.

Αλόη Βέρα και θεραπεία των ρινικών κόλπων

Η θεραπείας της Ιγμορίτιδας, γενικά ως στόχο έχει την καταπολέμηση της μόλυνσης, την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης και αποσυμφόρηση των υγρών από τα ρινικά ιγμόρεια.

Σταγόνες Ενεργοποιητή Αλόης στην Μύτη μετά από Ρινική Πλύση

Σταγόνες Ενεργοποιητή
Αλόης στην Μύτη
μετά από Ρινική Πλύση

Γι' αυτό, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την βλέννα μας λεπτή. Για να διατηρήσουμε την βλέννα μας λεπτή, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό ή άλλα υγρά όπως χυμούς φρούτων ή λαχανικών.

Ο χυμός αλόης βέρα είναι ιδανικός, διότι περιέχει σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα και είναι γνωστό ότι βοηθά στην θεραπεία πολλών ασθενειών, επειδή αυξάνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ο χυμός αλόης βέρα περιέχει επίσης μυκητοκτόνους, βακτηριοκτόνους και ιοκτόνους παράγοντες που μπορούν να προλάβουν μολύνσεις των ρινικών κόλπων και μπορούν να αποκαταστήσουν μια υγιή ισορροπία της χλωρίδας και της πανίδας στα ιγμόρειά μας.

Επίσης σημαντική είναι η αποστράγγιση της βλέννας. Θα πρέπει να ξεπλένουμε την βλέννα και τα βακτηρίδια από τη μύτη τακτικά. Μετά την τακτική ρινική άρδευση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Ενεργοποιητή Αλόης - Aloe Activator για επιπλέον καθαρισμό, ενυδάτωση και φροντίδα των βλεννογόνων της μύτης και των ιγμόρειων μας.

Aloe Activator

Ο Ενεργοποιητής Αλόης είναι ένας αποκλειστικά καθαριστικός και ενυδατικός παράγοντας, παρασκευασμένος από σταθεροποιημένο ζελέ αλόης βέρα και αλλαντοΐνη, ένα οργανικό παράγοντα της ανανέωσης των κυττάρων.

Ενεργοποιητής Αλόης - Aloe Activator

Ενεργοποιητής Αλόης

Περιέχει ένζυμα, αμινοξέα και πολυσακχαρίτες και είναι απίστευτα ευπροσάρμοστος. Χρησιμοποιείται ως μέσο καθαρισμού, αντισηπτικό και αποσμητικό.

Πλύνετε τις ρινικές κοιλότητες σας και μετά, ρίξτε στα ρουθούνια σας 2 - 3 σταγόνες Ενεργοποιητή Αλόης τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση μετά από ένα ζεστό μπάνιο.

Άλλα φαρμακευτικά φυτά ή φυσικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη θεραπεία της ιγμορίτιδας είναι αυτά που είναι γνωστά ως αντιφλεγμονώδη ή εναντίον των λοιμώξεων.

  • Η Πρόπολη Μελισσών - Bee Propolis είναι επίσης γνωστή για την μυκητοκτόνο, βακτηριοκτόνο και αντιϊκή δράση της και έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια εναντίον της Ιγμορίτιδας.
  • Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία όλων των ειδών των λοιμώξεων και έχει μακρά παράδοση στην ιατρική, πολύ πριν την εισαγωγή των αντιβιοτικών.

Ο συνδυασμός χυμού αλόης βέρα, πρόπολης μέλισσας και σκόρδου είναι μία από τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες για τη μόλυνση των ρινικών κόλπων.

Απλές προφυλάξεις

Αποφύγετε την εισπνοή αλλεργιογόνων ουσιών και σκόνης, καπνό τσιγάρου και άλλων ρύπων και την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων ή φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Οι καταδύσεις και η κολύμβηση θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, επειδή το νερό μπορεί να μπει στα ιγμόρεια και να προκαλέσει απόφραξη ή λοίμωξη.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments