AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Προϊόντα Αλόης Βέρα Για Σπυράκια Ακμής

από Alveprcuacpi

Ποια προϊόντα αλόης βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φροντίδα στα σπυράκια ακμής και για μόνιμα σημάδια από ακμή;

Απάντηση του Στράτου:

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Ας μιλήσουμε όμως πρώτα για το τι είναι η ακμή και πως σχηματίζονται οι ουλές, για να καταλάβουμε τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα και κατόπιν θα πούμε για το ποια προϊόντα αλόης βέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φροντίσουμε τα σπυράκια της ακμής και να αφαιρέσουμε τις ουλές.

Σπυράκια Ακμής

Σπυράκια Ακμής

Τι είναι ακμή;

Η ακμή είναι μια πάθηση του δέρματος. Φλεγμονές στους σμηγματογόνους αδένες και τους θύλακες των τριχών προκαλεί ερυθρότητα, δερματικά εξανθήματα, λεπιοειδές δέρμα, πρήξιμο του δέρματος, σπυράκια και μετά ουλές.

Εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας και σχεδόν το 90% του νεανικού πληθυσμού έχει υποφέρει από αυτήν. Αλλά και σε ενήλικες η ακμή εμφανίζεται επίσης αρκετά συχνά.

Τι προκαλεί την ακμή;

Η αυξημένη παραγωγή της ορμόνης τεστοστερόνης και των φυσικών ελαίων του σώματος κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό της ακμής. Ωστόσο και άλλοι φυσικοί και γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν κάποιο ρόλο. Στρες, ψυχολογικές διαταραχές, ανθυγιεινή διατροφή και ακανόνιστες, καθημερινές συνήθειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ακμή.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Πώς σχηματίζονται οι ουλές;

Οι ουλές μπορεί να δημιουργηθούν μετά από σοβαρές περιπτώσεις ακμής, όταν έχουμε σπάσει τα σπυράκια της ακμής δια της βίας ή έχουμε ξύσει και γρατσουνίσει το δέρμα. Οι ουλές είναι το αποτέλεσμα του ινώδους ιστού που σχηματίζεται στο δέρμα, έτσι ώστε να επισκευάσει άλλους σπασμένους ιστούς. Όταν υπάρχει κάποιο τραύμα, το σώμα μας παράγει αυτούς τους ιστούς, για να αποκαταστήσει το πληγωμένο σημείο του δέρματος.

Φυσικά, ο πρωταρχικός σκοπός του σώματός μας είναι να κλείσει το πληγωμένο σημείο του δέρματος το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω λοίμωξη χωρίς να ενοχλείται καθόλου για το αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, αυτά τα κύτταρα που παράγει το σώμα μας δεν είναι πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα κατεστραμμένα κύτταρα. Και έτσι σχηματίζονται οι ουλές.

Προϊόντα αλόης βέρα για την ακμή και τις ουλές.

Ο αγνός ζελέ αλόης βέρα είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φυσικό βότανο κατά της ακμής και εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των παραμενόντων ουλών. Όταν λαμβάνεται εσωτερικά ως χυμός αλόης βέρα, βοηθά στον καθαρισμό και στην αποτοξίνωση του σώματος. Το αποτοξινωμένο σώμα είναι ένα υγιέστερο σώμα και έχει ένα υγιέστερο δέρμα.

Η αλόη βέρα κρέμα σώματος μπορεί να εφαρμοστεί στα σπυράκια, στις μολυσμένες περιοχές και στις ουλές. Η έρευνα έχει δείξει ότι το πλούσιο σε φυσικά συστατικά ζελέ αλόης βέρα έχει καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Μαλακώνει το δέρμα, διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη των συμπτωμάτων της ακμής.

Ακμή

Ακμή

Εφαρμόστε το ζελέ της αλόης σε παλαιά σημάδια ακμής για να τα μαλακώσετε και να τα μειώσετε. Η αλόη βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος, έτσι ώστε τα παλαιά σημάδια μπορεί να αντικατασταθούν με μια ομαλή, υγιή επιδερμίδα.

Μετά από μερικές εβδομάδες, θα αισθανθείτε τα σημάδια της ακμής να είναι λιγότερο ορατά και με τη συνεχή χρήση τα σημάδια σχεδόν δεν θα φαίνονται μέσα σε λίγους μήνες.

Επιπλέον, ο συνδυασμός σε ένα προϊόν των ήπιων στυπτικών ιδιοτήτων τού σταθεροποιημένου ζελέ αλόης βέρα, της πρόπολης μελισσών,  βιταµινών Α, Ε και χαµοµηλιού μας επιτρέπει να αποφύγουμε μελλοντικές λοιμώξεις και μας προσφέρει ίσως την μεγαλύτερη ωφέλεια στην καταπολέμηση της ακμής.

Για το πλύσιμο και το καθάρισμα του προσώπου μας, πριν εφαρμόσουμε το ζελέ αλόης βέρα, ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι που περιέχει ένα γενναιόδωρο ποσοστό αλόης βέρα.

Καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας κατά της ακμής με προϊόντα αλόης βέρα

Για καλύτερα αποτελέσματα από τη καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας κατά της ακμής, καθιερώνουμε και ακολουθούμε ένα καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης δέρματος με προϊόντα αλόης βέρα.

Πρωί

  • Πλένουμε το πρόσωπό μας με υγρό σαπούνι αλόης και μετά το σκουπίζουμε καλά για να στεγνώσει το δέρμα μας.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε κρέµα αλόης µε πρόπολη ή αγνό ζελέ αλόης βέρα σε όλο μας το πρόσωπο και περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί από το δέρμα.
  • Τέλος, χρησιμοποιούμε την υδατική κρέµα αλόης, μια ενυδατική λοσιόν για να ενυδατώσουμε ολόκληρο το πρόσωπο. Η υδατική κρέµα αλόης θα βοηθήσει στην πρόληψη της επανεμφάνισης της ακμής από συγκέντρωση πλεοναζόντων φυσικών ελαίων.

Μεσημέρι

- Ενδείκνυται μόνο για σοβαρές περιπτώσεις ακμής -
Επαναλαμβάνουμε τη πρωινή μας περιποίηση του δέρματός κατά της ακμής.

Βράδυ

Χρησιμοποιούμε το Aloe Vera Gelly ως μάσκα νυχτός. Πλένουμε το πρόσωπό μας πρώτα με υγρό σαπούνι αλόης και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το Aloe Vera Gelly σε όλο μας το πρόσωπο και πάμε για ύπνο. Το επόμενο πρωί συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα.

Άλλα προϊόντα για την ακμή και τις ουλές

Η βιταμίνη Α είναι επίσης μια φυσική και αποτελεσματική βοήθεια κατά της ακμής γιατί προάγει το υγιές δέρμα. Καλό είναι να τη προμηθευόμαστε σε μορφή βήτα-καροτίνης, ώστε ο οργανισμός μας να μετατρέψει από βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α όση ακριβώς ποσότητα χρειάζεται και όχι παραπάνω, προς αποφυγή υπερδοσολογίας, γιατί η βιταμίνη Α σε μεγάλη ποσότητα είναι μάλλον επιβλαβής για την υγεία μας.

Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ακμής. Είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και πολύ ωφέλιμη για το δέρμα. Η A-Beta-CarE - Βιταµίνες Α (βήτα - καροτίνη) και Ε αποτελεί µια απολύτως απαραίτητη φόρµουλα, που συνδυάζει βιταµίνες Α (βήτα - καροτίνη) και Ε, όπως και το αντιοξειδωτικό µεταλλικό στοιχείο Σελήνιο.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σηµασίας για την καταπολέµηση των ελεύθερων ριζών (χηµικών µορίων που εµφανίζονται από ρυπαντικές ουσίες στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα).

Διαβάστε επίσης αυτήν την Αληθινή Ιστορία: Αλόη βέρα για την ακμή

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments