AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Η Αλόη Βέρα Αυξάνει Την Δύναμη
Και Την Αντοχή;

από τον StrenIncr

Μπορεί η αλόη βέρα να καταναλωθεί εσωτερικά για να αυξήσει την δύναμη και την αντοχή;

Απάντηση του Στράτου:

Γεια σου StrenIncr, ευχαριστώ για την ερώτηση. Και η απάντησή μου με μία λέξη είναι ναι! Η αλόη βέρα μπορεί να καταναλωθεί για την αύξηση της δύναμης και της αντοχής.

Αλόη βέρα και αύξηση της δύναμης

Αλόη βέρα
και αύξηση της δύναμης

Πολλοί αρχαίοι λαοί χρησιμοποιούσαν την αλόη για να αυξήσουν την αντοχή τους και για να έχουν την δύναμη να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις όπως περπάτημα σε ανώμαλο και ανηφορικό έδαφος, σε έρημο ή και ακόμη για να επιβιώσουν σε περιόδους έλλειψης τροφίμων, επιδημιών και γεωλογικών αναταραχών.

Η προσωπική μου εμπειρία από την καθημερινή εσωτερική κατανάλωση αλόης επίσης συνεισφέρει θετικά. Είμαι 52 ετών, καπνίζω --προσπαθώ να το κόψω-- και παρ' όλα αυτά κάθε πρωί μπορώ να κάνω 50 κάμψεις αμέσως μόλις ξυπνήσω και σηκωθώ από το κρεββάτι μου, να ανεβοκατεβαίνω σκάλες και γενικά έχω αυξημένη δύναμη και αντοχή.

Αλόη βέρα και αύξηση της δύναμης και της αντοχής

Η αυξημένη ή ελαττωμένη αντοχή και δύναμή μας είναι αποτέλεσμα από το πόσο καλά λειτουργεί ο οργανισμός μας. Όσο πιο καλά λειτουργεί ο οργανισμός μας τόσο πιο πολύ αντέχει και πιο πολύ δύναμη έχει.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε κάθε σχέση απόδοσης και μηχανικής λειτουργίας. Όσο πιο σωστά λειτουργεί μια μηχανή, τόσο περισσότερο αποδίδει. Και για αυτό μια μηχανή την συντηρούμε τακτικά και φροντίζουμε να διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την σωστή λειτουργία της. Έτσι και με το σώμα μας. Πρέπει να του παρέχουμε όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για την σωστή λειτουργία του.

Και η καθημερινή εσωτερική κατανάλωση αλόης βέρα, όντως μπορεί να το κάνει αυτό. Η αλόη έχει συγκεντρωμένες στο ζελέ της και σε φυσική αναλογία που επιτρέπει την συνεργιστική δράση, όλες εκείνες τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά και τις οποίες για να τις προμηθευτούμε από άλλες πηγές θα έπρεπε να καταναλώναμε μεγάλη ποικιλία τροφών και σε μεγάλες ποσότητες.

Και πάλι δεν θα πετυχαίναμε την φυσική αναλογία και δεν θα είχαμε συνεργιστική δράση των ουσιών. Και επειδή το ανθρώπινο σώμα σε αντίθεση από τις μηχανές έχει και δυνατότητες αυτο-ίασης --ανοσοποιητικό σύστημα-- η ένταξη της εσωτερικής κατανάλωσης αλόης στην καθημερινή μας διατροφή μπορεί να προσφέρει βελτίωση σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας και να επαναφέρει σε κανονική κατάσταση κάθε δυσλειτουργία του.

Βελτίωση του μεταβολισμού

Η αλόη βέρα περιέχει 18 αμινοξέα --δομική ύλη των πρωτεϊνών-- από τα 23 τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός για να συνθέσει τις πρωτεΐνες --δικτυωτούς σχηματισμούς διαφόρων αμινοξέων-- και τους ιστούς. Σημειωτέον ότι, από τα 23 αμινοξέα τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας πρέπει οπωσδήποτε να λάβει τα 8 από τις τροφές. Τα 7 από τα 8 αυτά αμινοξέα περιέχονται στην αλόη.

Παράλληλα, περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, νάτριο, σίδηρο, φωσφόρο και χαλκό τα οποία είναι ουσιώδους σημασίας για το μεταβολισμό και την λειτουργία των κυττάρων. Έτσι, η αλόη συμβάλλει στην προώθηση του σωστού μεταβολισμού, δηλαδή στην παραγωγή και παροχή της απαιτούμενης ενέργειας στον οργανισμό.

Βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος

Η αλόη περιέχει μεγάλη ποικιλία βιταμινών, όπως Β1, Β5, Β6, Β12, Α και C. Η βιταμίνη C διεγείρει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Σε συνδυασμό με άλλες ουσίες διαστέλλει τα τριχοειδή αγγεία, αυξάνοντας έτσι την ροή του αίματος.

Η βιταμίνη C δεν παράγεται από τον οργανισμό και για αυτό πρέπει να την λαμβάνουμε από τις τροφές. Αυτή η βιταμίνη είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού και του πεπτικού συστήματος και παίζει ρόλο στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

Αποτοξίνωση - Αναγέννηση κυττάρων

Η αλόη περιέχει ουρονικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τοξικά υλικά από το εσωτερικό των κυττάρων. Χάρη στο κάλιο που περιέχει η αλόη βέρα βελτιώνει και διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών, των κύριων οργάνων αποτοξίνωσης.

Η αλόη περιέχει ουσίες, οι οποίες συμβάλουν στην δημιουργία νέων κυττάρων και στην αποβολή των παλαιοτέρων. Η παρουσία ασβεστίου στην αλόη, το οποίο ρυθμίζει το ποσοστό υγρού που περιέχεται στα κύτταρα, διατηρεί σε ισορροπία το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του κυττάρου. Αυτό συμβάλλει στη διατήρηση υγιών των κυττάρων σε όλους τους ιστούς του σώματος.

Άσκηση και γαλακτικό οξύ

Κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που απαιτούν δύναμη και αντοχή, όπως το τρέξιμο, η αναρρίχηση, το bodybuilding κ.α. όταν η ζήτηση ενέργειας είναι υψηλή, το σώμα μας παράγει γαλακτικό οξύ ταχύτερα από την ικανότητα των ιστών για να το αφαιρέσουν. Έτσι η συγκέντρωση του γαλακτικού οξέος αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ των μυών, πιέζοντάς τους και εμποδίζοντας τη λειτουργία τους.

Αυτό είναι το πώς αισθανόμαστε κουρασμένοι ή χωρίς άλλη δύναμη. Πρέπει λοιπόν να επιβραδύνουμε, με αποτέλεσμα το ποσοστό του παραγόμενου γαλακτικού οξέος να κατέβει και οι ιστοί να είναι σε θέση να το αφαιρέσουν, δηλαδή να ξεκουραστούμε για λίγο και να πάρουμε μια ανάσα. Η αυξημένη ποσότητα γαλακτικού οξέος μπορεί να είναι πιο εύκολα να αφαιρεθεί με καλά οξυγονωμένα μυϊκά κύτταρα και σωστή λειτουργία του ήπατος. Η αλόη βέρα βοηθά τα μέγιστα και με τα δύο.

Βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών

Η αλόη περιέχει ένζυμα απαραίτητα για τη διάσπαση υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών στο στομάχι, οπότε το σώμα μας μπορεί να απορροφήσει ευκολότερα αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Ημερήσια εσωτερική κατανάλωση αλόης βέρα πράγματι αυξάνει την δύναμη και την αντοχή

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως ο αγνός χυμός αλόης βέρα βελτιώνει την λειτουργία του οργανισμού μας και αυξάνει την απόδοση, την δύναμη και την αντοχή μας με ένα φυσικό τρόπο.

Ίσως θα θέλατε επίσης να διαβάσετε αυτές τις απαντήσεις σε δικές σας ερωτήσεις σχετικά με:

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments