AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Η Αλόη Βέρα Καθαρίζει Το Ήπαρ;

από την Linda, Cayman Islands

Είναι η αλόη βέρα ένα φυσικό μέσο καθαρισμού του ήπατος;

Απάντηση του Στράτου:

Ήπαρ

Ήπαρ

Γεια σου Linda, ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, διότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις επί του θέματος.

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε πρώτα τον οικογενειακό σας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο.

Όπως έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη απάντηση, δεν είμαι γιατρός και όλες οι απαντήσεις μου βασίζονται σε έρευνες, την εμπειρία μου στη συνεχή χρήση αλόης βέρα και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων.

Διάφορες λειτουργίες του ήπατος

Το ήπαρ είναι ένα σημαντικό όργανο του σώματός μας, διότι έχει πολλά καθήκοντα να επιτελέσει κάθε μέρα. Μερικά από τα καθήκοντα του ήπατος είναι τα εξής:

Περιοχή του Ήπατος στο Σώμα

Περιοχή του Ήπατος
στο Σώμα
  • Απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα μας
  • Φιλτράρει επιβλαβείς χημικές ουσίες
  • Αποθηκεύει την απαραίτητη γλυκόζη
  • Διατηρεί το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα
  • Βοηθά στην πέψη και για να απαλλαγούμε από τα γηρασμένα κύτταρα
  • Διανέμει τις θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώμε

Όταν υπάρχουν ήδη πολλές τοξίνες στο αίμα μας, το συκώτι μας είναι υπό πίεση. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι σε κίνδυνο. Πρέπει να αντιπαλέψει τις εσωτερικές τοξίνες και έτσι δεν μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά εισβολείς, όπως οι ιοί και άλλες λοιμώξεις. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρούμε το συκώτι μας καθαρό και να μην το επιβαρύνουμε, για να είναι σε θέση να επιτελέσει τα καθήκοντά του.

Καθαρισμός του ήπατος

Ο καθαρισμός του ήπατος δεν είναι κάτι απλό. Θα πρέπει να γίνει σε στάδια. Πριν από τον καθαρισμό του ήπατος, κάποιος πρέπει πρώτα να κάνει καθαρισμό παχέος εντέρου και στη συνέχεια καθαρισμό των νεφρών. Αφού έχουμε κάνει καθαρισμό παχέος εντέρου και καθαρισμό των νεφρών, τότε είναι καιρός να προχωρήσουμε για να καθαρίσουμε το ήπαρ. Και υπάρχει σπουδαίος λόγος για αυτό.

Διάφορες τοξίνες και άλλα που δεν εξουδετερώθηκαν πριν φθάσουν στο ήπαρ, αποθηκεύονται σ' αυτό και δημιουργούν "βρώμικη περιοχή". Ο καθαρισμού του ήπατος θα καθαρίσει αυτήν την "βρώμικη περιοχή". Αλλά αν συνεχίσουν να έρχονται στο ήπαρ τοξίνες η "βρώμικη περιοχή" θα δημιουργηθεί ξανά. Το παχύ έντερο και τα νεφρά πρέπει να εξαλείψουν αυτές τις τοξίνες, το συντομότερο δυνατόν.

Αν αυτά τα όργανα δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και δεν εξαλείφουν τις τοξίνες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα στο ήπαρ και να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και ολόκληρο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το ζελέ αλόης βέρα καθαρίζει ενεργώντας απαλά, αποκαθιστώντας την φυσική ισορροπία του πεπτικού μας συστήματος και έτσι δεν υπάρχει καμία διαρροή από τοξίνες στο αίμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι σε κίνδυνο.

Ο αγνός χυμός αλόης βέρα λέγεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για να καθαρίσουμε το παχύ έντερο και τα νεφρά, (πασίγνωστος για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου). H αλόη βέρα περιέχει εκτός των άλλων και σαπωνίνες που λειτουργούν ως ένα φυσικό μέσο καθαρισμού. Το σπογγοειδή μόρια των σαπωνίνων έχουν αφριστικές ιδιότητές τους και παγιδεύουν τους περισσότερους από τους ρύπους. Οι Ινδιάνοι εφάρμοζαν εσωτερικό ζελέ από τα φύλλα αλόης βέρα και νερό στα μαλλιά τους για να τα λούσουν.

Η αλόη βέρα βοηθάει να καθαρίσει το συκώτι;

Ιδιότητες της αλόης βέρα

Αγνός Χυμός Αλόης Βέρα - Aloe Vera Gel

Αγνός Χυμός
Αλόης Βέρα

Δεν ισχυρίζομαι ότι η αλόη βέρα είναι πανάκεια, όχι, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλόη είναι φυσική ουσία, προσαρμογόνος, δρα συνεργιστικά, παρέχει στο σώμα μας όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τον οργανισμό μας να εξισορροπήσει και να έχει την δύναμη να αντεπιτεθεί. Οπότε, η αλόη βέρα δεν αντιμετωπίζει άμεσα ένα σύμπτωμα αλλά βοηθά το ίδιο το σώμα να αυτοθεραπευθεί.

Και αυτό είναι το θαυμαστό με την αλόη, ότι η ίδια ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει μια ποικιλία αντιθέτων καταστάσεων, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, κ.α. Στην καθιερωμένη ιατρική πρακτική το φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη διάρροια, για παράδειγμα, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρησιμοποιείται για τη δυσκοιλιότητα.

Δηλαδή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζελέ της αλόης για μια σειρά από ποικίλες καταστάσεις και να έχουμε αποτέλεσμα. Οι φυσικές ιδιότητες καθαρισμού σε συνδυασμό με τα άλλα οφέλη της αλόης, φαίνεται ότι βοηθούν στο να καθαρίσει το συκώτι και στη βελτίωση των ηπατικών προβλημάτων ειδικά εκείνων που υποφέρουν λόγω του αλκοόλ ή χρήσης ναρκωτικών.

Παρενέργειες

Έχει αναφερθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι που έπιναν χυμό αλόης βέρα για διάφορους λόγους, είχαν κάποια προβλήματα με το ήπαρ τους. Ωστόσο, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και μπορεί κάλλιστα να είναι το αποτέλεσμα μιας σπάνιας δυσανεξίας στην αλόη σε συνδυασμό με υπερβολική κατανάλωση χυμού αλόης.

Δεν είναι συνετό να πίνουμε καθαρό χυμό αλόης βέρα σαν να είναι χυμός πορτοκαλιού. Αν δεν πίνουμε παραπάνω από την συνιστώμενη δόση, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πόσο και πόσο συχνά πρέπει να πίνουμε εξαρτάται από το πόσο επιβαρυμένη είναι η λειτουργία του ήπατός μας.

Όπως και να 'χει, στην αρχή είναι προτιμότερο να πίνουμε μικρές ποσότητες (10 έως 20 ml), δύο φορές την ημέρα, μετά τρεις φορές και μετά τέσσερις μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες. Πάντως είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε παρενέργειες και να σταματήσουμε να πίνουμε χυμό αλόης εάν εντοπίσουμε κάποια αντίδραση. Η αλόη βέρα δεν είναι σίγουρα ένα μαγικό φίλτρο ή πανάκεια και ενεργεί διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ποικιλίες

Φρούτα και Λαχανικά

Φρούτα και Λαχανικά

Από τις 350 ποικιλίες της αλόης βέρα, μόνο τέσσερις από αυτές έχουν τις ωφέλιμες ιδιότητες για τον άνθρωπο. Η Αλόη Μπαρμπαντένσις Μίλλερ - Aloe barbadensis Miller είναι η ισχυρότερη και πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από όλες τις άλλες ποικιλίες και πρέπει να προτιμάται.

Διατροφή

Η σωστή διατροφή βοηθά επίσης να καθαρίσει το ήπαρ. Για 2 έως 4 εβδομάδες φάτε μόνο φρέσκα ωμά τρόφιμα, όπως σαλάτες, φρούτα και φρέσκους χυμούς φρούτων.

Συμπεριλάβετε καρότο και χυμό αγγουριού κάθε μέρα. Αποφύγετε το αλκοόλ, ψάρι και οστρακοειδή, ζωικές πρωτεΐνες, κορεσμένα λίπη, ζάχαρη και τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments