AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Αλόη Βέρα Και Προβλήματα Στα Μάτια

από Ibrahim

Καλημέρα. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την αλόη βέρα για τη θεραπεία στα προβλήματα των ματιών του αδελφού μου; Πάντα διαμαρτύρεται ότι βλέπει θολά σαν σε ομίχλη.

Απάντηση του Στράτου:

Γεια σου Ιμπραήμ, σ' ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω, ελπίζοντας ότι θα δώσω μια ωραία ευκαιρία σε όλους τους αναγνώστες αυτής της σελίδας για να βρουν απαντήσεις σε παρόμοια προβλήματα.

Τομή Ματιού

Τομή Ματιού

Κατ' αρχάς, η συμβουλή μου είναι ότι ο αδελφός σου θα πρέπει να εξεταστεί από οφθαλμίατρο όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο! Πράγματι η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει και να ωφελήσει την υγεία μας, αλλά τουλάχιστον εμείς πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση της υγείας μας.

Γενικά, τις περισσότερες φορές τα προβλήματος των ματιών είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος υγείας. Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη από τα τρόφιμα που τρώμε ορισμένων βιταμινών και άλλων θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητα για τη διατροφή του σώματός μας, είναι η κοινή ρίζα των περισσότερων προβλημάτων υγείας.

Έτσι, ενισχύοντας τη διατροφή μας με φυσικά συμπληρώματα όπως ο αγνός χυμός αλόης βέρα και τα προϊόντα μέλισσας που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και άλλα υγιεινά στοιχεία, είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποτραπεί η επέκταση ενός προβλήματος υγείας, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας θα έχει ενισχυθεί και θα είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει.

Γιατί Βλέπουμε Θολά

Από την έρευνά μου, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για κάποιον να παραπονιέται ότι βλέπει θολά. Ο καταρράκτης είναι μια αιτία για θολή όραση ή μειωμένη όραση. Ο φακός του ματιού μας, σε κανονικές συνθήκες είναι διαφανής. Εάν ο φακός θολώσει, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως καταρράκτης. Είναι σαν να βλέπεις πίσω από έναν καταρράκτη και ως εκ τούτου το όνομα.

Ο καταρράκτης αναπτύσσεται πιο γρήγορα αν υπάρχουν μερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η εκτεταμένη έκθεση σε υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία ή στο ηλιακό φως, άλλες τοξικές ουσίες, περιοχές καπνίσματος, καυσαέρια αυτοκινήτων που προκαλούν οξείδωση. Η οξείδωση είναι ο κύριος λόγος του γιατί ο φακός του ματιού μας γίνεται θολός.

Ο διαβήτης είναι μια πάθηση που προσβάλλει πολλά όργανα στο σώμα μας και μπορεί να προκαλέσει θολή όραση. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι βλάβη στον αμφιβληστροειδή του ματιού που συμβαίνει σε άτομα με μακροχρόνιο διαβήτη και προκαλείται από βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Ο αμφιβληστροειδής είναι το στρώμα του ιστού στο πίσω μέρος του εσωτερικού ματιού. Αλλάζει το φως και τις εικόνες που εισέρχονται στο μάτι σε νευρικά σήματα που αποστέλλονται στον εγκέφαλο.

Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς είναι ένας άλλος λόγος για θολή όραση ή μειωμένη όραση. Συχνά συμβαίνει από μόνη της, χωρίς μια υποκείμενη αιτία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκληθεί από τραυματισμό, από διαβήτη, μια φλεγμονώδη διαταραχή κ.α. Πιο συχνά προκαλείται από μια σχετική κατάσταση που ονομάζεται οπίσθια αποκόλληση του υαλοειδούς σώματος.

Ο αμφιβληστροειδής είναι ένας διαφανής ιστός στο πίσω μέρος του ματιού. Αυτός μας βοηθά να δούμε τις εικόνες που επικεντρώνονται σε αυτό από τον κερατοειδή και το φακό. Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς συνδέεται συχνά με ένα δάκρυ ή τρύπα στον αμφιβληστροειδή μέσω της οποίας το υγρό των ματιών μπορεί να παρουσιάσει διαρροή. Αυτό προκαλεί διαχωρισμό του αμφιβληστροειδούς από υποκείμενους ιστούς.

Ο αμφιβληστροειδής είναι συνήθως κόκκινος λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε αίμα. Το οφθαλμοσκόπιο επιτρέπει σε ένα φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης να εξετάσει μέσα από το φακό του ματιού μας τον αμφιβληστροειδή. Αν ο παρατηρούνται αλλαγές στο χρώμα ή την εμφάνιση του αμφιβληστροειδούς, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια ασθένεια. Δηλαδή όσο περισσότερο αίμα πηγαίνει στο αμφιβληστροειδή τόσο το καλύτερο. Τραυματισμοί των ματιών είναι επίσης ένας λόγος για θολή όραση.

Αντιοξειδωτικά και Βιταμίνες

Εξετάστε το ενδεχόμενο της λήψης βιταμίνης Α (β-καροτένιο), C και Β2 (Ριβοφλαβίνη). Τα κύρια αντιοξειδωτικά στο φακό του ματιού είναι η βιταμίνη C και Ε. Και οι δύο είναι απαραίτητες για την ενεργοποίηση της γλουταθειόνης. (Γλουταθειόνη είναι ένα πρωτεϊνικό θραύσμα που προστατεύει τα μάτια από βλάβες που προέρχονται από τις ελεύθερες ρίζες.) Έχει διαπιστωθεί ότι η έλλειψη αυτών των βιταμινών ενθαρρύνει την ανάπτυξη του καταρράκτη.

Forever Vision από την Forever Living Products

Forever Vision

Μπορούμε να εφοδιάσουμε το σώμα μας με όλες αυτές τις βιταμίνες με φυσικό τρόπο, εντάσσοντας στην καθημερινή διατροφή μας αγνό χυμό αλόης βέρα. Ένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής ειδικά για την όρασή μας είναι το Forever Vision από την Forever Living Products, ένα συμπλήρωμα διατροφής με μύρτιλλο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, καθώς και σούπερ αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά.

  • Το Μύρτιλλο, ένα δημοφιλές παραδοσιακό βότανο, μπορεί να υποστηρίξει την φυσιολογική όραση και την βελτίωση της κυκλοφορίας στα μάτια.
  • Η Λουτεΐνη, ένα κοινό καροτενοειδές που βρίσκεται σε πολλά λαχανικά και φρούτα και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του αμφιβληστροειδή.
  • Η Ζεαξανθίνη και η Ασταξανθίνη είναι άλλα καροτενοειδή, που είναι σημαντικά για την υγεία της ωχράς κηλίδας του ματιού.

Μόλις 2 δισκία Forever Vision την ημέρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να ατενίζουμε καθαρά στο μέλλον!

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments