AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Αλόη Βέρα Και Εγκεφαλικοί Όγκοι

από Ανώνυμη Μητέρα

Έχω δύο αγόρια που κληρονόμησαν εγκεφαλικούς όγκους ...

... Πίνουν χυμό αλόης βέρα και στην μαγνητική τομογραφία που έκαναν φαίνεται ότι οι όγκοι έχουν συρρικνωθεί. Ο νεότερος γιος μου είχε δύο όγκους μεγάλους όσο τα μπιζέλια και συρρικνώθηκαν στο μέγεθος των κόκκων του ρυζιού.

Σημεία στα οποία Εμφανίζονται οι Εγκεφαλικοί Όγκοι

Σημεία στα οποία Εμφανίζονται
οι Εγκεφαλικοί Όγκοι

Πιστεύω ότι η Αλόη έχει πολλά οφέλη, και βοηθάει το σώμα να απελευθερωθεί από τις τοξίνες και να καθαρίσει από το κολλώδες αίμα. Έχω διαβάσει ότι το κολλώδες αίμα προκαλεί την ανάπτυξη μαζών, όπως ο καρκίνος.

Αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένα θαύμα για μένα και την οικογένειά μου. Το έχω πει σε πολλούς, αλλά είναι τόσο δύσκολο για αυτούς να το πιστέψουν. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι η ιατρική βιομηχανία θα παρέχει την αλόη στους ανθρώπους για να τους βοηθήσει.

Σημείωση του Στράτου:

Αγαπητή Ανώνυμη Μητέρα, η ιστορία σου είναι συγκινητική και αν μη τι άλλο εκφράζει αυτήν την αγωνία που αισθάνεται μια μητέρα για την υγεία των παιδιών της και κατόπιν την λύτρωση, αναθάρρυνση και ελπίδα από τα καλά νέα! Εύχομαι και ελπίζω οι γυιοί σου σύντομα να είναι πλήρως υγιείς!

Αντιθέτως, εσύ αγαπητή μου Ανώνυμη Μητέρα μην ελπίζεις ότι η ιατρική βιομηχανία θα παρέχει την αλόη βέρα στους ανθρώπους για να τους βοηθήσει (ή κάποιο άλλο θεραπευτικό φυτό ή βότανο του οποίου δεν ελέγχει την παραγωγή, όπως τα κουκούτσια από το βερύκκοκο ... και τι σύμπτωση: η γεύση και της αλόης και των κουκουτσιών είναι πικρή). Η δικιά μας αρρώστια, διατηρεί την υψηλή κερδοφορία τους!

Και μην περιμένεις να πιστέψουν πολλοί ότι ένα ταπεινό φυτό όπως η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέπει αρρώστιες, ακόμα και όπως ο καρκίνος, αν δεν το διαπιστώσουν οι ίδιοι με κάποιο τρόπο. Και αυτά που θα γράψω παρακάτω, ίσως και να μην αρέσουν σε μερικούς, αλλά αυτά είναι πραγματικότητες και δεν αλλάζουν.

Αλόη Βέρα Και Καρκίνος

Ανοσοποιητικό Σύστημα, Μη-Ειδική Ανοσία, Ειδική Ανοσία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους. Τα τελευταία χρόνια πλέον θεωρείται ότι αιτία του καρκίνου είναι η διακοπή εξουδετέρωσης των καρκινικών κυττάρων (μετά από κάποιο αριθμό) από ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως είναι γνωστό ο οργανισμός μας έχει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο φροντίζει την άμυνα του οργανισμού μας καθώς αναγνωρίζει και εξουδετερώνει ξένους παθογόνους οργανισμούς. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει δύο λειτουργίες:

  • την μη-ειδική, έμφυτη ανοσία,
  • και την ειδική ή επίκτητη ανοσία, ή προσαρμοσμένη ανοσοαπάντηση, η οποία καλείται επίσης ειδικό ανοσοποιητικό σύστημα ή επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της επίκτητης ανοσίας είναι η δυνατότητα ανάπτυξης ανοσολογικής μνήμης, στην οποία καταγράφεται κάθε παθογόνο σώμα και το αντίστοιχο αντίσωμα και η οποία χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά μια μεταγενέστερη συνάντηση με ένα παθογόνο ξένο οργανισμό. Ειδικά για τις λοιμώξεις αυτή η λεγόμενη δευτερογενής απόκριση είναι συχνά ισχυρότερη από την πρωτογενή.

Αντιγόνα, Β-λεμφοκύτταρα και Τ-λεμφοκύτταρα

H Αλόη Βέρα στην φυσική της σύνθεση περιέχει πολλά αντιγόνα δηλαδή σύνθετες φυσικές ουσίες αποτελούμενες από πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, λιπίδια και νουκλεΐνικό οξύ. Τα αντιγόνα όταν εισέρχονται στον οργανισμό, αλληλεπιδρούν με τα Β-λεμφοκύτταρα και αυξάνουν την ικανότητα του οργανισμού να παράγει αντισώματα, όπως επίσης αλληλεπιδρούν και με τα Τ-λεμφοκύτταρα και έτσι προκαλείται η έναρξη της λειτουργίας της ειδικής ή επίκτητης ανοσίας.

Καρκινικό Κύτταρο

Καρκινικό Κύτταρο

Τα Β-λεμφοκύτταρα και τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι αμυντικά κύτταρα άκρως εξειδικευμένα για την αντιμετώπιση διαφορετικών μικροβίων, αναγνωρίζουν ότι το σώμα έχει μολυνθεί με κάποιο συγκεκριμένο μικρόβιο και στην συνέχεια πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε μεγάλο αριθμό από πανομοιότυπα κύτταρα και καταπολεμούν την λοίμωξη.

Τα Β-λεμφοκύτταρα είναι αυτά που προσδένονται στα αντιγόνα και έτσι δημιουργούνται αντισώματα που κυκλοφορούν στο πλάσμα του αίματος και της λέμφου. Τα Τ-λεμφοκύτταρα, ή κυτταροτοξικά / κυτταρολυτικά, ή μακροφάγα κύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που ενεργοποιούνται από την παρουσία αντιγόνων και ως απόκριση προς τα αντιγόνα απελευθερώνουν διάφορες κυτοκίνες, οι οποίες "κύτταρα κινούν " δηλαδή διασφαλίζουν την κυτταρική σηματοδότηση.

Κυτταρική Σηματοδότηση, Ομοιόσταση

Η κυτταρική σηματοδότηση είναι ένα πολύπλοκο σύστημα συλλογής, επεξεργασίας πληροφοριών και επικοινωνίας σε κυτταρικό επίπεδο, το οποίο με όργανα - υποδοχείς συλλέγει πληροφορίες και τις μεταβιβάζει στον εγκέφαλο μέσω του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και είναι η βάση της σωστής λειτουργίας της ομοιόστασης, μιας πολυσύνθετης λειτουργίας του οργανισμού η οποία ελέγχει και ρυθμίζει όλες τις άλλες λειτουργίες του σώματος, διέπει τις βασικές κυτταρικές δραστηριότητες και συντονίζει τις δράσεις των κυττάρων.

Τα λάθη στην συλλογή και στην μετάδοση των πληροφοριών στον εγκέφαλο είναι υπεύθυνα για τις ασθένειες. Η ικανότητα των κυττάρων να αντιλαμβάνονται σωστά το μικροπεριβάλλον τους να και να ανταποκρίνονται αναλόγως, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ασθένειες όπως ο καρκίνος, η αυτοανοσία, η λεύκη, ο διαβήτης κ.α., και να επιταχύνει την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών.

Τα Τ-λεμφοκύτταρα, αυτά τα αμυντικά κύτταρα - δολοφόνοι, εξουδετερώνουν και καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα, κύτταρα που έχουν μολυνθεί με ιούς, ή κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη με άλλους τρόπους.

Ουσίες στην Αλόη Βέρα που Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η Αλόη Βέρα όπως είπαμε, περιέχει διάφορα λιπίδια, φωσφολιπίδια, πολυπεπτίδια, πολυσακχαρίτες κ.α., που διεγείρουν και ενισχύουν τις δραστηριότητες όλων των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος που περιγράφηκαν παραπάνω, και ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε ότι η Αλόη Βέρα λειτουργεί ως κατασταλτικό του καρκίνου, καθώς ισχυροποιεί το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, έτσι ώστε να μπορεί να εξουδετερώνει αποτελεσματικότερα τα επικίνδυνα κύτταρα. Συγκεκριμένα δύο ουσίες που φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη δράση εναντίον των καρκινικών κυττάρων είναι η ακεμαννάνη και η αλοεμοδίνη.

Ακεμαννάνη ή ακετυλική μαννόζη

Ένας από τους πολυσακχαρίτες που περιέχει η αλόη είναι η ακεμαννάνη ή ακετυλική μαννόζη, η οποία είναι ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Η ακεμαννάνη αποθηκεύεται στις μεμβράνες των κυττάρων και διαρρηγνύει το περιτύλιγμα από πρωτεΐνες το οποίο περιβάλλει τα καρκινικά κύτταρα. Έτσι τα καθιστά ευάλωτα στα αμυντικά κύτταρα, τα οποία μπορούν πιο αποτελεσματικά να εξουδετερώσουν τα καρκινικά.

Μια μορφή ακεμαννάνης μετά από τις κλινικές δοκιμές έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του σαρκώματος των ινοβλαστών --fibrosarcoma ή fibroblastic sarcoma-- ενός τύπου καρκίνου στους σκύλους και τις γάτες. Η ακεμαννάνη μέχρι την εφηβεία παράγεται από τον οργανισμό μας. Μετά πρέπει να την προμηθευόμαστε από τις τροφές.

Αλοεμοδίνη

Η αλόη περιέχει C-γλυκοσίδες ανθρακινονών (ενώσεις ανθρακινονών). H Αλοεμοδίνη - Aloe emodin είναι μια υδροξυ ανθρακινόνη που έχει ιδιαίτερες ιδιότητες. H Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα μετά από έρευνες ανακοίνωσε ότι η αλοεμοδίνη είναι ένα νέο είδος αντικαρκινικού παράγοντα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η αλόη - εμοδίνη έχει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα εναντίον των νευροεξωδερμικών όγκων. Το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια επίσης μετά από έρευνες παρουσίασε την ικανότητα αλοεμοδίνης να μάχεται την λευχαιμία.

Άλλα Οφέλη της Αλόης

Η αλόη περιέχει εκείνες τις θρεπτικές ουσίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας, και η καθημερινή λήψη χυμού αλόης μπορεί να αναπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις βασικές διατροφικές ανάγκες ενός ασθενούς ο οποίος δεν τρώει, επειδή δεν έχει όρεξη.

Η ιδιότητα προώθησης της αναπαραγωγής και ανάπτυξης των κυττάρων που έχει η αλόη βέρα επιταχύνει την αποκατάσταση της υγείας των κυττάρων μετά από ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία και βοηθά το σώμα να δυναμώσει και να επανέλθει.

Διασαφήνιση

Βέβαια με όλα τα παραπάνω δεν ισχυρίζομαι ότι η αλόη θεραπεύει τον καρκίνο. Κάθε άλλο, η χρήση της αλόης απλώς είναι μια επαναφορά σε ισορροπία και ενδυνάμωση του οργανισμού μας, ο οποίος αναλαμβάνει για τα περαιτέρω. Στο τέλος - τέλος είναι απλά μαθηματικά: όσο υγιέστερος και δυνατός είμαι, τόσο λιγότερο κινδυνεύω από ασθένειες και περισσότερο είμαι ικανός να ανταπεξέλθω σ' αυτές!

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments