AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Αλόη Και Φροντίδα Τραυμάτων

από Nancy, West Richland, WA

- Έχω δύο ανοικτές πληγές στο εσωτερικό του αριστερού αστραγάλου μου που έμειναν από δύο βίδες που έχουν αφαιρεθεί από εκείνη την περιοχή.

Από την χειρουργική επέμβαση (πριν από τρεις μήνες) και μετά, έχω πάρει μια ποικιλία από αντιβιοτικά και φάρμακα τοπικής χρήσης. Έχω δει έναν νευρολόγο, τον ορθοπεδικό χειρουργό μου, έναν ειδικό στην φροντίδα πληγών και έναν ειδικό στις λοιμώδεις νόσους. Έχω ήδη υποβληθεί σε κατ' οίκον ενδοφλέβια θεραπεία με μεγάλες δόσεις αντιβιοτικών την τελευταία εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας με τον ειδικό περιποίησης των πληγών μου, μου ανέφερε ότι πολλοί από τους Ισπανόφωνους ασθενείς του αντιμετωπίζουν οι ίδιοι (με επιτυχία) τις πληγές τους, με ζελέ αλόης βέρα απευθείας από το φυτό. Ξεκίνησα και εγώ αυτή τη θεραπεία με ζελέ αλόης βέρα χθες.

Προς έκπληξή μου άρχισα να αισθάνομαι κάψιμο και πόνο. Καλύπτω το ζελέ με έναν επίδεσμο Tegaderm. Εφαρμόζω το ζελέ σωστά; Ή θα πρέπει να βράζω τα φύλλα πριν από την συγκομιδή του ζελέ; Είμαι 58 ετών και τα άλλα υγιής και δραστήρια. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Απάντηση του Στράτου:

Aloe Vera Gelly

Aloe Vera Gelly

Γεια σου Nancy, ευχαριστώ για την ερώτησή σου. Ελπίζω να επουλωθούν οι πληγές σου πολύ γρήγορα. Με κάποιο τρόπο είμαι σίγουρος γι αυτό. Ήσουν τυχερή που ο ειδικός για την φροντίδα των πληγών σας ανεφέρε την αλόη και τις θεραπευτικές ιδιότητές της.

Τώρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιμείνεις στην εφαρμογή του ζελέ της αλόης στις πληγές σου για κάποιο χρονικό διάστημα. Η αλόη βέρα είναι μια φυσική θεραπεία και χρειάζεται χρόνο για να δράσει, αλλά ενεργεί χωρίς παρενέργειες. Σε αντίθεση με τα φάρμακα που παρασκευάζονται στο εργαστήριο, τα οποία 99% έχουν παρενέργειες.

Μην ανησυχείτε για αυτήν την αίσθηση καψίματος και πόνου. Αυτό είναι φυσιολογικό. Η αλόη βέρα διαπερνά την επιφάνεια του τραύματος και φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ακόμη μέχρι τους μύες και τα οστά και αντιμετωπίζει το όποιο πρόβλημα στη ρίζα του. Η αλόη βέρα φροντίζει τις πληγές σου και αυτό το κάψιμο και ο πόνος δηλώνει ότι ενεργεί αρκετά καλά. Είμαι σίγουρος ότι μετά από μια ημέρα ή δύο, θα το συνηθίσεις και θα το αναγνωρίζεις ως ωφέλιμο.

Το Tegaderm είναι ένα διαφανές ιατρικό επίθεμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη και την προστασία των πληγών. Το Tegaderm επιτρέπει το τραύμα να "αναπνέει" και εφαρμόζει στο δέρμα, εμμένοντας σε μέρη όπως τα δάχτυλα των χεριών και ποδιών. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση, φουσκάλες, κάψιμο, φαγούρα κλπ. Αυτή η αντίδραση μπορεί να επιδεινωθεί αν το επίθεμα δεν καλύπτει και δεν είναι σωστά τεντωμένο σε ολόκληρη την πληγή.

Όσο οι πληγές σου είναι ανοιχτές χρησιμοποίησέ το με προσοχή. Αν ήμουν στη θέση σου, μετά την εφαρμογή αλόης για μερικές ημέρες και εφόσον οι πληγές μου πήγαιναν καλύτερα, δεν θα χρησιμοποιούσα άλλο το Tegaderm. Δεδομένου ότι η αλόη μας προστατεύει από φλεγμονώδεις καταστάσεις και επιπλέον μολύνσεις, θα εφάρμοζα μόνο το ζελέ της αλόης στις πληγές μου και θα τις άφηνα ακάλυπτες.

Σχετικά με το βράσιμο των φύλλων πριν από τη συγκομιδή του ζελέ. Μη βράζετε τα φύλλα, επειδή η θερμοκρασία θα καταστρέψει όλα τα υγιεινά συστατικά του ζελέ. Χρησιμοποιήστε το ακατέργαστο. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό αλόης είναι Aloe barbadensis Miller και είναι ώριμο (3 - 5 ετών). Αφαιρέστε τον εξωτερικό πράσινο σκληρό φλοιό και χρησιμοποιήστε το εσωτερικό ζελέ από τα φύλλα απευθείας στις πληγές σας.

Aloe First Spray

Aloe First Spray

Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε το όποιο υπόλοιπο ζελέ στο ψυγείο, γιατί αν το ζελέ της αλόης παραμείνει μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μαυρίζει όπως ένα μήλο κομμένο σε φέτες ή μια πατάτα, δηλαδή οξειδώνεται και χάνει όλη την αξία του. Για όλους εκείνους που δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν φυτά αλόης, δύο πολύ βολικό προϊόντα για την φροντίδα πληγών είναι το Aloe Vera Gelly - Αγνό Ζελέ Αλόης Βέρα και το Aloe First Spray - Αλόη Σπρέι για Πρώτες Βοήθειες.

Παρακαλώ διαβάστε Λεύκη και Αλόη Βέρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Aloe Vera Gelly και Αλόη Βέρα για Πρώτες Βοήθειες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με to Aloe First Spray.

Nancy, ελπίζω να ήμουν χρήσιμος. Να είστε υγιής σύντομα.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments