AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Οφέλη Για την Υγεία Από Την Αλόη Βέρα

Οφέλη για την Υγεία από Προϊόντα Αλόης Βέρα

Τα οφέλη της υγείας από την τακτική χρήση προϊόντων παρασκευασμένων από ζελέ αλόης βέρα είναι σχεδόν απίστευτα και ενεργούν με διάφορους τρόπους. Η δε, παράλληλη χρήση μελισσοκομικών προϊόντων μας δίνει έναν άριστο συνδυασμό υγιεινής διατροφής και υγιεινής περιποίησης του δέρματος. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι αντιμετωπίζουμε σφαιρικά το θέμα της διατροφής, της φροντίδας για το σώμα μας και της κατά το δυνατόν πρόληψης ασθενειών.

Φυτό Aloe Vera - Aloe barbadebsis Miller

Φυτό Aloe Vera
Aloe barbadebsis Miller

Μορφές Προϊόντων και Σταθεροποίηση της Αλόης

Η αλόη είναι μια πολύ βολική πρώτη ύλη και είναι διαθέσιμη σε μορφή χυμού, ποτού, τοπικής κρέμας, οδοντόκρεμας, αλοιφής, καλλυντικών κ.α.

Το σταθεροποιημένο τζελ - ζελέ αλόης είναι προϊόν της σταθεροποίησης, μιας "ψυχρής" διαδικασίας που αποτρέπει την οξείδωση και διατηρεί σχεδόν το 99% των υγιεινών συστατικών του ζελέ ανέπαφα.

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα παρασκευασμένα από σταθεροποιημένο ζελέ αλόης βέρα, τα οποία την στιγμή που τα καταναλώνουμε είναι τόσο κοντά στη φύση όσο περισσότερο γίνεται.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Οφέλη για την Διατροφή

Η αλόη βέρα περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά και έτσι εξασφαλίζουμε την επαρκή πρόσληψη μετάλλων, βιταμινών, αμινοξέων κ.α., αυξάνουμε ικανοποιητικά την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τις τροφές, δεν είμαστε ευάλωτοι σε ασθένειες, μειώνουμε το αίσθημα πείνας, έχουμε υγιεινή απώλεια βάρους και με λίγη προσπάθεια διατήρηση ιδανικού βάρους.

  • Από το σώμα απαιτούνται 22 αμινοξέα, 8 από τα οποία το σώμα μας πρέπει να τα λάβει αποκλειστικά από τις τροφές που τρώμε. Η αλόη περιέχει 18 από τα 22 αμινοξέα που απαιτούνται και 7 από τα 8 απαραίτητα.
  • Επίσης περιέχει 20 μέταλλα μεταξύ των οποίων ασβέστιο, νάτριο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο και μαγγάνιο που είναι όλα αυτά τα απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα μας καθημερινά.
  • Ακόμη, 12 βιταμίνες μεταξύ των οποίων A, B1, B2, B6, B12, C, Ε, φολικό οξύ, νιασίνη οι οποίες είναι και αυτές όλες απαραίτητες για τις λειτουργίες του οργανισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οφέλη της υγείας από τον Χυμό Αλόης

Όταν καταναλώνουμε τακτικά χυμό αλόης βέρα έχουμε πολλά οφέλη για το πεπτικό σύστημα, δηλαδή τον οισοφάγο, το στομάχι και τον πεπτικό σωλήνα, το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή την ενίσχυση της άμυνάς μας ενάντια σε βακτήρια, μύκητες, ιούς, κ.α. και την αύξηση στα επίπεδα ενέργειάς μας. Η αλόη περιέχει φυσικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ένας ανοσοτροποποιητής, δηλαδή άριστος ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί όχι μόνο να τονώσει την ανοσολογική ικανότητα σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είτε από άσχημες συνθήκες ζωής, είτε από ασθένεια ή μετά κόπωση κ.α. αλλά μπορεί επίσης και να ελαττώσει την ανοσολογική ικανότητα εκεί όπου λιγότερη ανοσολογική αντίδραση είναι ευεργετική, όπως στην αλλεργική ρινίτιδα.

Η αλόη είναι φυσική αντιφλεγμονώδης ουσία, έχει χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την εμφάνιση λοιμώξεων και την διόγκωση φλεγμονών στις αρθρώσεις και έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την κινητικότητα των μυών και για να αποτρέπει την αραίωση των αρθρώσεων. Λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με αρθρίτιδα και διαβήτη, σε συνδυασμό πάντα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την κάθε πάθηση.

Ο χυμός είναι ιδανικός για την διατήρηση υγιούς πεπτικού συστήματος γιατί καταπραΰνει διαταραχές του πεπτικού όπως δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, εκκολπώματα, ελκώδη κολίτιδα κ.α. Λόγω της φυσικής αποτοξινωτικής του ικανότητας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους καθαρισμού του παχέος εντέρου και άλλων οργάνων του σώματος, όπως το ήπαρ, τα νεφρά, η σπλήνα και η ουροδόχος κύστη. Επίσης υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαρτικό ή και αντιστρόφως για να βελτιώσει την κινητικότητα του εντέρου.

Κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι ορισμένες ενώσεις στην αλόη βέρα μειώνουν την έκκριση υγρών στο στομάχι και έτσι ανακουφίζεται η δυσφορία, δηλαδή οι καούρες και τα οδυνηρά συμπτώματα από το έλκος στομάχου ενώ συγχρόνως βοηθάει στην επούλωση και αποτρέπει τον σχηματισμό περαιτέρω ελκών.

Οφέλη για την στοματική κοιλότητα και τα δόντια

Το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης (IASC) αναφέρει έρευνα σχετικά με την υγεία της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών, η οποία περιγράφει πως το ζελέ από το φύλλο αλόης είναι ευεργετικό για την περιοδοντική περιοχή, σε ρωγμές και αλλοιώσεις που βρέθηκαν στο εσωτερικό της κοιλότητας, ακόμη και στα χείλη και έξω από το στόμα.

Επίσης περιγράφει την ικανότητά του να ελέγχει τη συσσώρευση των υγρών και να μειώνει τον πόνο, ενώ μπορεί να μειώσει το αίσθημα καψίματος και την ταλαιπωρία που προκαλείται από μύκητες και βακτήρια σε άτομα με τεχνητή οδοντοστοιχία.

Οφέλη για δερματικά προβλήματα

Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους κρέμες και αλοιφές που περιέχουν αγνό ζελέ αλόης βέρα είναι ιδανικές για το δέρμα γιατί η αλόη κάνει πολλά περισσότερα από το να καταπραΰνει μόνο το ερεθισμένο δέρμα. Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη της σχετίζονται με την ενυδάτωση και επούλωση του δέρματος.

Στρώματα του Δέρματος του Ανθρωπίνου Σώματος

Στρώματα του Δέρματος
του Ανθρωπίνου Σώματος

Οι ουσίες που περιέχονται στο τζελ της αλόης ευνοούν την αναγέννηση των κυττάρων και αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό επειδή μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να επουλωθεί γρηγορότερα και χωρίς αντιαισθητικές ουλές, ακόμη και μετά από κάποια μικρή χειρουργική επέμβαση.

Η αλόη βέρα έχει φυσικές ιαματικές ιδιότητες που ενεργούν άμεσα για να μας ανακουφίσουν από δερματικά προβλήματα και άλλες πιο σοβαρές και ενοχλητικές δερματικές παθήσεις οι οποίες απαιτούν περισσότερη προσοχή προκειμένου να βελτιωθούν, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Το γαλακτικό μαγνήσιο που βρίσκεται στα μέταλλα που περιέχονται στο ζελέ, είναι ένας αναστολέας φαγούρας και προσφέρει ανακούφιση από τσιμπήματα εντόμων, ακμή, ηλιακά εγκαύματα, εξανθήματα, κ.α. Πολλοί άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν την αλόη βέρα σε:

  • εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα,
  • εκδορές, γρατζουνιές, πληγές,
  • φουσκάλες, κράμπες ποδιών,
  • τσιμπήματα εντόμων, φαγούρα
  • αιμορροΐδες, κολπικές πλύσεις κ.α.

Επίσης, η χρήση προϊόντων φροντίδας του δέρματος με αλόη βέρα είναι μια πολύ καλή αισθητική και αντιγηραντική φροντίδα για το σώμα μας.

Σύνθεση της Αλόης Βέρα

Η αλόη βέρα είναι μια σοφή επιλογή για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος λόγω των φυσικών θεραπευτικών ιδιοτήτων και της αποτελεσματικότητάς της. Το δέρμα απορροφά εύκολα το ζελέ της αλόης. Ο λόγος είναι ότι η Λιγνίνη, ένα από τα πολλά συστατικά της αλόης έχει την ικανότητα να διεισδύει μέσα από τη δομή όλων των βασικών στρωμάτων του ανθρώπινου δέρματος (επιδερμίδα, δέρμα, υποδερμίδα).

Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η Λιγνίνη μεταφέρει την ευεργετική δράση και όλα τα υγιεινά συστατικά του ζελέ της αλόης βαθιά στο δέρμα μέχρι τους μύες και τα επιτρέπει να ενεργούν σε κυτταρικό επίπεδο. Πολλές τοπικές θεραπείες αποτυγχάνουν να φτάσουν τόσο βαθιά και είναι αυτό ακριβώς: "τοπικές".

Η πιο σημαντική ιδιότητα της οργανικής σύνθεσης της αλόης είναι η εκπληκτική της ομοιότητα με τη σύνθεση του ανθρώπινου σώματος. Δεδομένου ότι το σώμα μας και η αλόη μοιράζονται πολλές από τις ίδιες ουσίες, τα κύτταρα του σώματος εύκολα απορροφούν το ζελέ της αλόης και επωφελούνται από υγιεινά συστατικά του. Λόγω αυτής της ομοιότητας, τζελ και κρέμες που περιέχουν σταθεροποιημένο ζελέ αλόης βέρα είναι περισσότερο συμβατές με το ανθρώπινο δέρμα και τον οργανισμό από πολλά άλλα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά.

Οφέλη για την υγεία από Προϊόντα Μέλισσας

Βασιλικός Πολτός, Γύρη και Πρόπολη μελισσών

Ο βασιλικός πολτός, η γύρη και η πρόπολη μελισσών είναι υγιεινά συμπληρώματα διατροφής που επιφέρουν άριστα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την αλόη βέρα.

Μέλισσα

Μέλισσα
  • Η γύρη μελισσών θεωρείται ότι είναι σούπερ τροφή, λόγω της αποδεδειγμένης μεγάλη θρεπτικής της αξίας.
  • Ο βασιλικός πολτός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την υγεία και την ζωτικότητα. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις ουσίες για αιώνες, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα συνδυασμό προϊόντων σταθεροποιημένης αλόης και αγνών προϊόντων από την κυψέλη των μελισσών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να αποτοξινώσουμε το σώμα μας, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια και να φαινόμαστε ανανεωμένοι γιατί τα μελισσοκομικά προϊόντα μεγιστοποιούν τα οφέλη της υγείας από την αλόη βέρα.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments