AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Αλόη Βέρα Για Την Φροντίδα Του Δέρματος

Περιποίηση του ∆έρµατος με το Εσωτερικό Ζελέ Φύλλων Αλόης Βέρα

Για την φροντίδα του δέρματος του σώματός μας, η αλόη βέρα είναι ένα δώρο από την φύση το οποίο αποδίδει άριστα αποτελέσματα. Η πλούσια δράση που έχει το εσωτερικό πήκτωμα, ή γέλη, ή ζελέ ή τζελ των φύλλων της αλόης βέρα είναι γνωστή και καταγεγραμμένη από τα αρχαία χρόνια.

Ζελέ Αλόης Βέρα για Περιποίηση του Δέρματος

Ζελέ Αλόης Βέρα για
Περιποίηση του Δέρματος

Ίσως η παρατηρητικότητα των ανθρώπων τους οδήγησε να σκεφτούν ότι όπως το ίδιο το φυτό αλόης σε διάρκεια λίγων ωρών επουλώνει μόνο του τραύματα στον κορμό και στα φύλλα του, έτσι θα μπορούσε να κάνει και με τις δικές τους πληγές και τραύματα. Και πράγματι, είχαν δίκαιο.

Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί για αιώνες χρησιμοποιούσαν το τζελ αλόης για πρώτες βοήθειες, περιποίηση και επούλωση εκδορών, τραυμάτων, πληγών, εγκαυμάτων, κτυπημάτων και μωλωπών, για την προστασία του δέρματος από ερεθισμούς, έλκη, δερματίτιδες, τσιμπήματα από έντομα, για την ανακούφιση από συμπτώματα αλλεργίας όπως φαγούρα κ.α., μέχρι ακόμη και για την χαλάρωση του σώματος.

Ο Διοσκουρίδης, ο Έλληνας πατέρας της Βοτανολογίας συμπληρώνει ότι η αλόη βέρα βοηθάει στην ανακούφιση από τις αιμορροΐδες και στην εξάλειψή τους, σταματάει την αιμορραγία από πληγές, σταματάει την τριχόπτωση, και καταπολεμάει τις ασθένειες της κοιλότητας του στόματος, της μύτης και των ματιών.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Ιδιότητες και Οφέλη της Αλόης για το Δέρμα

Καθαρισμός, Ενυδάτωση, Θρέψη του Δέρματος

Το τζελ της αλόης έχει πολλές ιδιότητες ευεργετικές για το δέρμα. Κατ' αρχάς καθαρίζει το δέρμα από τους ρύπους και τις τοξικές ουσίες που επικάθονται επάνω του και προέρχονται από το μολυσμένο καθημερινό μας περιβάλλον. Κατόπιν το ενυδατώνει, προστατεύοντάς το από αφυδάτωση, και απαλύνει την υφή του.

Στην συνέχεια, λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τρέφει το δέρµα, προωθώντας την αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων. Επίσης ενισχύει την κυκλοφορία του αίµατος και έτσι βελτιώνεται η οξυγόνωση των ιστών, με αποτέλεσμα να καταπολεμείται ο σχηµατισµός ρυτίδων και η πρόωρη γήρανση και να διατηρείται νεανική υφή στην επιδερμίδα.

Επούλωση Πληγών, Τραυμάτων, Εγκαυμάτων

Η ιδιότητα αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος που έχει η αλόη βέρα, εύκολα μεταφράζεται σε ικανότητα αυτό-ίασης που παρέχεται στο σώμα μας, η οποία επιταχύνει την επούλωση πληγών, τραυμάτων και εγκαυμάτων στους ανθρώπους (και στα ζώα), επιταχύνει την ανάπλαση της επιδερµίδας και αποτρέπει την εμφάνιση αντιαισθητικών ουλών.

Και αυτό χάρις σε ένα ένζυµο που περιέχει η αλόη, το Bradykinin, το οποίο βοηθάει στην αύξηση της ροής του αίµατος στην περιοχή του καµµένου ιστού, στην µείωση του οιδήµατος, της ερυθρότητας και της διόγκωσης, και υποκινεί την παραγωγή κυττάρων του συνδετικού ιστού, ο οποίος είναι απαραίτητος στην διαδικασία της επούλωσης µετά από έγκαυµα ή τραύμα.

Αντιμετώπιση Ακμής, Πρόληψη Ουλών

Η επάλειψη με τζελ αλόης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής, την πρόληψη δημιουργίας ουλών από την ακμή, την ομοιόμορφη επούλωση μετεγχειρητικών ουλών, αλλά και για εξάλειψη σημαδιών και ραγάδων που μένουν μετά από την γέννα είναι κοινή πρακτική γιατί η αποκατάσταση του δέρματος επιτυγχάνεται σχεδόν 100%.

Ανακούφιση από Ηλιακό Έγκαυμα, Αντηλιακό

Άλλη ιδιότητα της αλόης είναι ότι παρέχει ανακούφιση στον πόνο από συνήθη εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα και εγκαύµατα που προκαλούνται από θεραπείες ακτινοβολίας για τον καρκίνο. Επίσης η επάλειψη με τζελ λειτουργεί και ως αντηλιακή προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας, λόγω των φυσικών αντηλιακών ιδιοτήτων της αλόης.

Αλόη Βέρα για Φροντίδα του Δέρματος

Αλόη Βέρα για
Φροντίδα του Δέρματος

Τριχόπτωση, Πιτυρίδα

Το σαμπουάν με τζελ αλόης όταν χρησιμοποιείται τακτικά, σταματάει την τριχόπτωση, εξαφανίζει την πιτυρίδα και το αίσθημα φαγούρας, εξισορροπεί το pH των μαλλιών, αποτελεί το τέλειο μαλακτικό, και γλυτώνει τα μαλλιά μας από την έκθεσή τους σε περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες.

Στοματική Κοιλότητα

Οδοντόκρεμες που περιέχουν αλόη και κατά προτίμηση και πρόπολη μελισσών είναι ευεργετικές για την στοματική κοιλότητα, τα δόντια τα ούλα, ακόμη και για τα χείλη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φυσικών συστατικών είναι το καλύτερο αντιφλεγμονώδες αντιβιοτικό και αντιμυκητιακό της φύσης. Μέσα σε λίγο χρόνο μας απαλλάσσει από την πέτρα, την ουλίτιδα, αποκαθιστά μικροτραύματα στον ουρανίσκο, στα ούλα, στην γλώσσα, καταπολεμά φλεγµονές και οιδήματα, απαλύνει τον πόνο και προλαμβάνει την περιοδοντίτιδα.

Αποσμητικό

Το τζελ αλόης σε συσκευασία στικ, μπορεί επίσης να χρησµοποιηθεί σαν φυσικό αποσµητικό. Δεν λεκιάζει τα ρούχα, δεν φέρνει αλλεργία και μας απαλλάσσει από τα άλατα αργιλίου (αλουμίνιο) και άλλα βαριά τοξικά µέταλλα που περιέχονται στα κοινά αποσμητικά και είναι υπεύθυνα για μια σειρά αρρωστειών, από καρκίνο των μαστών έως και Αλτσχάϊμερ.

Τσιμπήματα Εντόμων

Απλώστε καθαρό τζελ αλόης στην περιοχή του τσιμπήματος, για αποστείρωση και άμεση ανακούφιση από το αίσθημα καύσης. Προληπτικά απλώστε τζελ στα γυμνά σημεία του σώματος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα.

Δερματικές Παθήσεις - Ευαίσθητες Περιοχές

Ένα καθαρό και υγιές και νεανικό δέρμα έχει πιο λίγες πιθανότητες να υποφέρει από προβληματικές καταστάσεις όπως ψωρίαση, ακµή, μυκητιάσεις και εκζέµατα του δέρµατος.

Αλλά ακόμη και αν υποφέρουμε από τέτοιες καταστάσεις η αλόη βέρα λόγω των ήπιων αντιφλεγµονωδών, αντιµικροβιακών και αντιβιοτικών ιδιοτήτων της, και της βαθειάς διείσδυσης στα στρώματα του δέρματος θα καταπολεμήσει και εξουδετερώσει αυτά τα προβλήματα στην ρίζα τους, και θα αναζωογονήσει το δέρμα μας.

Η εμπειρία έχει καταγράψει μεγάλη ανακούφιση σε ενοχλητικές καταστάσεις του δέρματος, αλλά και στην υγιεινή των ευαίσθητων περιοχών των γυναικών που γίνεται πιο εύκολη με την αλόη. Κολπίτιδα και άλλα προβλήματα από μύκητες στα γυναικεία γεννητικά όργανα αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά και χωρίς την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων.

Ομοιότητα Σύνθεσης της Αλόης και του Ανθρωπίνου Σώματος

Ζελέ Αλόης Βέρα με Πρόπολη

Ζελέ Αλόης Βέρα
με Πρόπολη

Η οργανική σύνθεση της αλόης βέρα είναι υψίστης σημασίας, λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας της με την σύνθεση του ανθρώπινου σώματος και αποτελείται σε μεγάλο μέρος από τις ίδιες ουσίες που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων ενζύμων, αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων - ανόργανων συστατικών.

Τα μέρη του σώματος που μοιράζονται το μεγαλύτερο αριθμό κοινών ουσιών, είναι τα μαλλιά, το δέρμα και το πεπτικό σύστημα.

Απορρόφηση της Αλόης από το Δέρμα

Η μέγιστη απορρόφηση είναι το μυστικό για την επιτυχή δράση της αλόης στο δέρμα και στο σώμα. Δεδομένου ότι το σώμα μας μοιράζεται πολλές από τις ίδιες ουσίες με την αλόη, τα κύτταρα του σώματος απορροφούν πολύ εύκολα το ζελέ αλόης βέρα. Οι περιοχές του σώματος που μοιράζονται το μεγαλύτερο αριθμό κοινών ουσιών τείνουν να απορροφούν την αλόη βέρα πολύ εύκολα, λόγω της συμβατότητας των ουσιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δέρμα του σώματός μας αποτελείται από πολλά στρώματα, μέχρι επτά ανάλογα με την περιοχή του σώματος. Πολλά προϊόντα έχουν συστατικά που ενεργούν στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, αλλά αδυνατούν να απορροφηθούν και να διεισδύσουν βαθιά μέσα στα άλλα στρώματα. Αυτό μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό στο τέλος. Η σωστή φροντίδα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλα τα στρώματα και όχι απλώς να βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

Τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν υψηλό ποσοστό αλόης βέρα εισχωρούν βαθιά σ' όλα τα στρώματα του δέρματος, μέχρι και τους μύες και αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην βάση του προβλήματος. Το γεγονός αυτό καθιστά αυτό το φυσικό στοιχείο ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος.

Προϊόντα με Αλόη Βέρα για το Δέρμα

Η αλόη βέρα έχει ιδιότητες ίασης και αναγέννησης και είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτή η φυσική ουσία είναι ωφέλιμη όχι μόνο στην φροντίδα αλλά και στην θεραπεία παθήσεων του δέρματος και στην αντιγήρανση. Γι' αυτό μερικά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν ανακούφιση από συμπτώματα δερματικών παθήσεων. Άλλα προϊόντα βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης και είναι ιδανικά για την καθημερινή φροντίδα.

  • Διάφοροι τύποι λοσιόν με αλόη βέρα είναι αποδεδειγμένα από τα πιο αξιόπιστα προϊόντα αντιγήρανσης στην αγορά. Έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά για μια νεανική, υγιή χροιά της επιδερμίδας, επειδή μειώνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, αυξάνοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα.
  • Κρέμες δέρματος με αλόη προσφέρουν φροντίδα σε τραυματισμούς και εγκαύματα, ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα του εκζέματος, της ψωρίασης κ.α. και καταπολεμούν την ακμή και τα σημάδια της.

Διαβάστε επίσης:


Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments