AloeveraChangeslives.com - Logo
AloeveraChangeslives.com - Menu

Χυμός Αλόης Βέρα

Οφέλη για την Διατροφή και την Υγεία του Σώματος

Τα οφέλη από την τακτική λήψη χυμού αλόης βέρα είναι πολλά για την διατροφή του σώματός μας και την υγεία μας, και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί αυτός ο φυσικός χυμός είναι από τις πιο υγιεινές προσθήκες που μπορούμε να κάνουμε στις διατροφικές μας συνήθειες.

Χυμός Αλόης Βέρα και Φύλλο με Εσωτερικό Ζελέ

Χυμός Αλόης
και Φύλλο με Εσωτερικό Ζελέ

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά στην βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων του σώματος, του εγκεφάλου και της υγείας του δέρματος, με συνέπεια να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και να αισθανόμαστε ευεξία.

Επίσης, αν λάβουμε υπόψη πόσο λίγο χυμό θα πρέπει να πίνουμε και την πρόληψη από ασθένειες κ.α. που πιθανώς θα απολαμβάνουμε, τα εκπληκτικά αποτελέσματα εμφανίζονται όχι μόνο στην υγεία μας αλλά και στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

Πόσο Χυμό Αλόης και Πότε Πρέπει να Πίνω;

Η προσθήκη χυμού αλόης βέρα στην διατροφή μας είναι πολύ απλή, εύκολη και είναι μία από τις πιο ωφέλιμες για να έχουμε ισορροπημένη διατροφή, την οποία δυστυχώς με τις τροφές που τρώμε σήμερα δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Με μια μικρή ποσότητα χυμού καθημερινά βοηθάμε το σώμα μας από μέσα προς τα έξω.

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Έχοντας το πλεονεκτήματα της ευκολίας της χρήσης καθώς και ότι πρέπει να πίνουμε πολύ λίγο για να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, διασφαλίζουμε ότι θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας πίνοντας χυμό αλόης. Μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, απλά πίνοντας:

  • κάθε πρωί με άδειο στομάχι και
  • 20 λεπτά πριν από το δείπνο,

30 έως 50 ml (σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ) χυμό από σταθεροποιημένο ζελέ αλόης βέρα. Για τα παιδιά συνιστάται η μισή ποσότητα. Αν δεν μπορείτε να πιείτε τον χυμό σκέτο, προσθέστε κατά την προτίμησή σας νερό, φυσικό χυμό, κρύο ή χλιαρό τσάι, μέλι ή ότι άλλο αγνό επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε ποτά με αλόη και χυμό άλλων φρούτων.

Οφέλη για την Διατροφή

Η αλόη βέρα περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων:

  • 20 μέταλλα,
  • 18 αμινοξέα και
  • 12 βιταμίνες,

τα οποία είναι όλα απαραίτητα για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Η καθημερινή λήψη χυμού αλόης βέρα παρέχει σε αρκετή ποσότητα μια φυσική σύνθεση όλων αυτών των μετάλλων, βιταμινών, αμινοξέων κ.α., ικανοποιώντας τις ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι μειώνεται η επιθυμία για φαγητό, έχουμε περίσσευμα ενέργειας, νοιώθουμε ευεξία και μπορούμε με λίγη προσπάθεια να διατηρήσουμε το βάρος μας σε κανονικά επίπεδα.

Οφέλη για το Πεπτικό Σύστημα

Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου ξεκινάει από το στόμα, τον λάρυγγα, τον οισοφάγο, το στομάχι, συνεχίζει στα έντερα μέχρι τέλος στον πρωκτό. Όλο αυτό το σύστημα είναι καλυμμένο εσωτερικά με βλεννογόνο ιστό. Η αλόη περιέχει κάποια ιδιαίτερα συστατικά, τους βλεννοπολυσακχαρίτες.

Αυτά τα συστατικά είναι βασικά σάκχαρα απαραίτητα για την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι η αποκατάσταση βλαβών του βλεννογόνου ιστού και η εξουδετέρωση κατεστραμμένων κυττάρων γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα με σημαντικά οφέλη για την υγιεινή λειτουργία του πεπτικού.

Οφέλη για το Στόμα, τα Ούλα και τα Δόντια

Ο χυμός αλόης βέρα μειώνει την μόλυνση από μύκητες και την εμφάνιση ενοχλητικών μικροοργανισμών και βακτηρίων που αναπτύσσονται στο στόμα όπως Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans και Candida albicans, κοινώς σταφυλόκοκκος & στρεπτόκοκκος.

Επουλώνει μικροτραύματα και ρωγμές στο εσωτερικό της κοιλότητας του στόματος, στην γλώσσα, στα ούλα γύρω από τα δόντια και στα χείλη. Ρυθμίζει το pH του στόματος, προστατεύοντας έτσι στην ουσία την υγεία των δοντιών μας από όξινο περιβάλλον και άλλες βλαβερές καταστάσεις.

Οφέλη για το Στομάχι

Η υγεία μας εξαρτάται από το τι τρώμε και από την υγεία των οργάνων του πεπτικού μας συστήματος. Έχοντας ένα υγιές στομάχι, συμβάλλουμε σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, θέτοντας έτσι το βασικότερο ίσως θεμέλιο της καλής μας υγείας. Τα διάφορα ένζυμα που περιέχει η αλόη βοηθούν στην διάσπαση των τροφών σε απλούστερα συστατικά με αποτέλεσμα ευκολότερη χώνευση.

Ο χυμός αλόης ρυθμίζει το pH του στομάχου και την έκκριση γαστρίνης, βελτιστοποιώντας έτσι την παραγωγή οξέων στο στομάχι, βοηθώντας στην ανακούφιση από καούρα, φούσκωμα, μετεωρισμό, όξινη δυσπεψία και άλλες ενοχλήσεις. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις προλαμβάνει το έλκος στομάχου και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Καθαρισμός του Παχέος Εντέρου

Οι φυτικές ίνες που περιέχει ο χυμός της αλόης βοηθούν να καθαρίσει όλο το πεπτικό σύστημα και ιδιαίτερα το παχύ έντερο από υπολείμματα αχώνευτης τροφής σε κατάσταση σήψης στα οποία έχουν αναπτυχθεί βακτήρια, υπάρχουν τοξίνες και άλλα βλαβερά.

Αυτό το μείγμα των βλαβερών ουσιών επικολλάται στην εσωτερική επιφάνεια του εντέρου, μη επιτρέποντας στις λάχνες των εντέρων να απορροφήσουν σωστά τα θρεπτικά συστατικά, παρεμποδίζοντας τις συσπάσεις του εντέρου και γενικώς αποτρέποντας την σωστή λειτουργία του.

Η τακτική λήψη χυμού βοηθάει να απορρίπτονται τοξίνες, κατάλοιπα και βλαβερές ουσίες από τα έντερα και έτσι να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως κολίτιδα, εκκολπώματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) κ.α. Επίσης βοηθάει να καθαρίζονται οι λάχνες των εντέρων και έτσι το σώμα μας να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες αποτελεσματικότερα.

Αποτοξίνωση

Με την τακτική λήψη χυμού αλόης βέρα κάνουμε συνεχή αποτοξίνωση του πεπτικού μας συστήματος η οποία είναι υψίστης σημασίας για την υγεία μας καθώς διευκολύνει το έργο του καθαρισμού από τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες και άλλων οργάνων όπως το ήπαρ και τα νεφρά.

Οι αποτοξινωτικές ιδιότητές της αλόης βέρα προσφέρουν μια φυσική προσέγγιση για τον καθαρισμό των οργάνων του σώματός μας που είναι φιλική και συμβατή και έχει θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, στην κυκλοφορία του αίματος, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία των οστών.

Οφέλη για το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Όσοι καταναλώνουμε αλόη καθημερινά, απολαμβάνουμε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και βελτίωση της υγείας μας. Έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση χυμού αλόης για ένα μήνα περίπου ευνοεί τον διπλασιασμό των λεμφοκυττάρων (των Τ-λεμφοκυττάρων, των Β-λεμφοκυττάρων, όπως και των μεγάλων κοκκιωδών κυττάρων τα οποία ονομάζονται και κύτταρα φυσικοί φονιάδες).

Αυτός ο διπλασιασμός ευνοεί την παραγωγή περισσοτέρων πλασμοκυττάρων και μεγαλύτερη ποσότητα αντισωμάτων με αποτέλεσμα την μείωση μολύνσεων, λοιμώξεων και ιώσεων. Έτσι ασθενούμε δυσκολότερα, αν ασθενήσουμε αναρρώνουμε ευκολότερα και γενικά απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οφέλη στην Κυκλοφορία του Αίματος και στην Λεμφική Κυκλοφορία

Το κυκλοφορικό σύστημα και το λεμφικό σύστημα είναι από τα πιο σημαντικά για τον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνα για την θρέψη του σώματος και για την ανακύκλωση των βλαβερών υπολειμμάτων του μεταβολισμού.

Χυμός Αλόης Βέρα

Χυμός Αλόης Βέρα

Τα τριχοειδή αγγεία του κυκλοφορικού είναι ένα πλέγμα από πολύ λεπτά αγγεία το οποίο καλύπτει όλα τα σημεία του σώματος. Μέσω των τριχοειδών το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, συλλέγει τοξίνες και άλλα απόβλητα και τα ανακυκλώνει με το λεμφικό σύστημα.

Ο τρόπος ζωής, οι κακές συνήθειές μας, το μολυσμένο περιβάλλον και διάφορες άλλες αιτίες προκαλούν στένωση των τριχοειδών, με αποτέλεσμα το αίμα να μην μπορεί να φτάσει παντού.

Έτσι δεν γίνεται σωστά ο εφοδιασμός των κυττάρων με το απαραίτητο οξυγόνο ούτε ανακυκλώνονται τα απόβλητα του μεταβολισμού και εμφανίζονται διάφορες ασθένειες. Συστατικά στον χυμό αλόης βοηθάνε τα τριχοειδή αγγεία να ανοίξουν και να πάρουν το κανονικό τους μέγεθος ώστε να επανέλθουν οι λειτουργίες του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οφέλη για τους Καπνιστές

Γι' αυτόν τον λόγο όσοι καπνίζουν είναι καλό να πίνουν χυμό αλόης. Με τα τριχοειδή αγγεία ανοικτά ο οργανισμός καθαρίζει και απομακρύνει από τα πνευμόνια πιο εύκολα την πίσσα και τα άλλα δηλητήρια του τσιγάρου όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, το βενζόλιο και την φορμαλδεΰδη.

Υγεία των Κυττάρων

Πίνοντας χυμό αλόης βοηθάμε την καλή λειτουργία του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Καλύτερη κυκλοφορία και λιγότερες τοξίνες στο αίμα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερη υγεία των κυττάρων. Οι αντιμυκητησιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της αλόης επίσης συμβάλουν στην προώθηση υγιών κυττάρων.

Τα υγιή κύτταρα εύκολα αναγνωρίζονται στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της αλόης ενεργούν από το εσωτερικό και αυτό οδηγεί σε μια υγιή και ελκυστική εξωτερική εμφάνιση.

Άλλα Οφέλη του Χυμού

Ο χυμός αλόης είναι ευεργετικός για το ουροποιητικό σύστημα καθώς καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις ακόμα και τις χρόνιες. Επίσης παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την θεραπεία αιμορροΐδων και για να απαλυνθεί ο πόνος και η φαγούρα που προκαλείται. Ακόμη μειώνει την πίεση, την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

Οι υγιεινές ανταμοιβές είναι πολλές, ιδίως αν συνδυάζουμε χυμό αλόης βέρα, φυσικά συμπληρώματα διατροφής και αλόη βέρα για την περιποίηση του δέρματος. Αποκτούμε ολοκληρωμένο έλεγχο της συνολικής κατάστασης της υγείας μας και αυτό αντικατοπτρίζεται στην διάθεση, την εμφάνισή μας και στα αποθέματα ενέργειας που διαθέτουμε.

Διαβάστε επίσης:

Hundreds of people rely on AloeVeraDaily.com's affordable and quality products for healthy skin, anti-aging, and weight loss. Jot down your details below, and we'll email your discount coupon.

Marketing by

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives


Facebook Comments